Lysy239 Napisano 23 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2007 Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum. Mam prośbę do wszystkich tych, którzy mieli okazję posłuchać chociaż jednego z tych zestawów by napisali, co o tym sądzą. Mam zamiar kupić zestaw kolumn 5.0 lecz jestem w kropce... W moim pobliżu nie mam możliwości posłuchania żadnego z nich więc bardzo zależy mi na opinii. Chcę, by służyły one głównie muzyce z cd choć także obejrzeniu jakiegoś filmu w kinie. mój sprzęt to:-wzmacniacz- denon avc 1530-cd- denon dcd 715-interkonekt- profigold-kable- zwykłe ofcPreferowana muzyka to jazz, soft rock, rock, r'n'b itp. do dyspozycji mam 1600zł. Pomieszczenie to 15metrów kwadratowych z myślą o większym (w przyszłości). myślałem też nad jamo e 680 ale one wykraczają poza mój budżet z góry dziękuję za każdą okazaną pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proton Napisano 27 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2007 Heco Vitas to bardzo dobra propozycja, dźwięk bardzo uniwersalny, bo te kolumny są maksymalnie neutralne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robek Napisano 28 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2007 Ale zaraz, skoro masz odtwarzacz CD to po co Ci kolumny 5.0? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lysy239 Napisano 28 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2007 bo to ma być głównie do stereo, ale też do filmów z kompa (nie wspomniałem o tym bo się rzadko zdarza ale zdarza) a poza tym po przeprowadzce (pewnie niebawem) staną się częścią kina domowego w którym udział weźmie tv i dvd (wole już teraz kupić 5.0 niż stereo a potem kombinować) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robek Napisano 30 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2007 Skoro się zamierzasz na tak dobre kolumny i będziesz słuchał na tym muzykę (w dużej) części to zastanów się może nad wzmacniaczem stereo. Jakość nieporównywalna, a filmy z DVD na stereo ogląda się naprawdę przyjemnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lysy239 Napisano 30 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2007 póki co mój wzmacniacz mnie zadowala. jest bardzo dobry w stereo, ale moje kolumny to średnio udane DIY więc teraz czas na nie... a to z czasem. dzięki wielkie za dobre rady ale już podjąłem decyzję i zakupie jamo e 680. jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady. jak je zakupie to napiszę czy to był trafiony wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robek Napisano 31 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2007 Gratuluję szybkiej i zdecydowanej decyzji! Koniecznie opisz na forum wrażenia, może jakieś fotki z instalacji nowego nabytku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts