molinskid Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Witam wszystkich na forum . Zwraca sie do Was o pomoc w wyborze sprzetu. Mam do wydanie max 12 000 Pln chetniej 10 000PLN.Slucham glownie acid jazz , troche pop, depeche mode , u2, roisin murphy etc. Pokoj ma około 20 m2. Chcial bym miec ladny bas i stereofonie.Myslalem o czyms ze stajni B&W albo Vienna Acoustics w polaczeniu z Yamaha lub Rotelem. Nie zamykam sie jednak na inne firmy rozwazam takze mozliwosc kupna sprzetu uzywanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 (edytowany) Przyjeżdżaj!Propozycji może być bez liku...Dosyć spore pieniądze chcesz wybrać "na strzał"?Czy miałeś już co nieco?Pozdr. Edytowano 25 listopada 2009 przez RoRo ILE RAZY MAM POWARZAĆ!? Nie cytuj postu poprzednika gdy odpowiadasz bezpośrednio po nim!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molinskid Napisano 25 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Mialem kiedys techniksa i polskie tonsile. Potem zaczalem kompletowac kino domowe. Kupilem Denona avr 3805 + Dvd Denona do tego B&W 602 s3 z przodu i tyli sub elaca ele wogole nie cieszylo mnie kino domowe i postanowilem sprzedac kino i kupic jakies fajne stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dioniz Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 (edytowany) Kup zestaw Regi (audiofilski produkt roku *** tra lala) za 6.500 zł a za resztę wyjedź na wakacje... Jeśli przesiadasz się z technics/tonsil a potem denon 5.1 KD - będziesz wniebowzięty...d. Edytowano 25 listopada 2009 przez RoRo Usunięto wulgarny wyraz w wypowiedzi na Forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Ja także polecę ci REGĘ to naprawdę niezły sprzęt jak na swoją klasę cenową (za 10k zł możesz wybierać już ze średniej półki i kupić nawet zestaw z gramofonem). Tak do 10k zł to masz np. CD "Apollo" (2800zł) + wzmak "Mira 3" (2700zł) + kolumny RS3 (2900zł) lub większe RS5 (3750zł). Oczywiście to tylko jedna z możliwości, na pewno możesz samemu skompletować zestaw (innej marki), który zagra niegorzej, a może i lepiej, ale warto się REGĄ zainteresować.Tutaj masz link do tematu o REDZEPS: U nas na forum działa sprzedawca/dystrybutor tego sprzętu, jego nick to arksup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 Cytat Ja także polecę ci REGĘ to naprawdę niezły sprzęt jak na swoją klasę cenową (za 10k zł możesz wybierać już ze średniej półki i kupić nawet zestaw z gramofonem). Tak do 10k zł to masz np. CD "Apollo" (2800zł) + wzmak "Mira 3" (2700zł) + kolumny RS3 (2900zł) lub większe RS5 (3750zł). Oczywiście to tylko jedna z możliwości, na pewno możesz samemu skompletować zestaw (innej marki), który zagra niegorzej, a może i lepiej, ale warto się REGĄ zainteresować.Tutaj masz link do tematu o REDZEPS: U nas na forum działa sprzedawca/dystrybutor tego sprzętu, jego nick to arksup. Tak. Dystrybutor działa i to na kilku forach. Chyba nieźle mu idzie...Ufff... Ja nie wydawałbym tyle kasy na nowe. Wyjdziesz ze sklepu i już 30% w tył... Jeśli już - to chyba lepiej kupić roczne, dwuletnie (zaledwie "dotarte") za 50-60% ceny, a za resztę jechać na przysłowiowe wczasy.Oczywiście - pienądze są po to, aby je wydawać! Jeśli w Twoim przypadku 5, 6, 7 kzł nie robi róznicy... to wiadomo! Niedawno przekonałem znajomego, żeby nie "wyrzucał" od razu 3 kzł w sprzęt (nowy miał być). Sam stwierdził po wizytach w sklepach, że to nie gra. A sprzedawcy ściemniają. Koniec końców wydał 3 razy mniej na zestaw ze "śmietnika" i póki co jest zachwycony dźwiękiem (powiem szczerze, że też wkrótce nabędę identyczny, drugi zestaw archaicznych monitorów) i... kasą pozostałą w portfelu Mam przekonanie, że nawet za połowę takich pieniędzy, skompletujesz najmniej kilka (naście) starszych zestawów, które zagrają lepiej od Regi:)Zalety Regi na pewno są dwie: to je "noje" i dobrze piszą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Jak widzisz nie jestem zwolennikiem jednego producenta, dlatego że nie ma takiej firmy na świecie, która produkuje super odtwarzacze CD/SACD/DVD, wzmacniacze, tunery, kolumny, kable, etc. Zawsze jest tak, że wyspecjalizuje się w jednym, góra dwóch segmentach - choć oczywiśćie może zdarzyć się wyprodukować jej hit w mniej popularnym asortymencie.... Propozycji masz mnóstwo, sprzętu w kwocie 12000 zł też. Pamiętaj tylko że REGA, też NAIM i im podobni, nie robią wszystkiego w super relacji jakość/cena, tak że nikt na rynku ich nie pokona.... Troszkę zgadzam się z Kolegą zukzukzuk, warto pomyśłeć o rynku wtórnym, jedynie sugeruje pomyśleć o kolumnach nowych. Żeby nie zostawić Cię z taką ogólnikową odpowiedzią, proponuje:wzmacniacz używany: COPLAND CSA 8 = ok. 2000 złkolumny: DALI IKON 6, MONITOR AUDIO RS6, KEF IQ50 = OK. 3500 złodtwarzacz CD/SACD: Yamaha CD-S1000 = ok. 2000 złkable (te musisz dobrać podczas odsłuchów) = min. 500 złSUMA = 8000 zł.To tylko propozycja, ale jeśli nie spodobał Ci się zestwa DENON/B&W, to w/w przypadnie Ci do gustu................................ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 listopada 2009 Tu mam co nieco inną koncepcję od Kol. Radi 73. Otóż - gro kwoty przeznaczyłbym na kupno porządnych głośników. Jestem zwolennikiem klasycznych Infinity, Zoller (tu potrzeba sporo mocy i prądu), ale też wiem, że wspaniale "grają" wpółosiowe "skrzynie" (Tannoy, Lowther, Goodmans) i są dużo łatwiejsze w napędzeniu. Moim zaniem WARTO wydać na te (już nieraz wiekowe) konstrukcje nawet 50-70% kwoty docelowej. Potem reszta...Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina Napisano 28 listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 listopada 2009 Cytat (powiem szczerze, że też wkrótce nabędę identyczny, drugi zestaw archaicznych monitorów) Tak napisałeś wcześniej - przekonująco. A co to za zestaw? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2xB Napisano 2 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2009 Ja bym polecil odsluchanie czego z Avcona lub RLSa... niedawno szukalem zestawu do 10k i z nowych albo prawie nowych kolumn (dema w Avconie) to wypadaly zdecydowanie najlepiej. A juz napewno o niebo lepiej niz konstrukcje dali, kefa czy monitor audio w podobnych cenach.Ostatecznie wyladowalem z kolumnami ARTa, ale tylko dlatego ze trafila sie niezla okazja :)Za 10k mozesz miec np:- kolumny Avcon Levanter (4,5k za demo, 6k za nowki z kablami)- wzmaka Advance Acoustica MAP105 2k- co do CD nie bede sie wypowiadal, bo za malo ich odsluchalem... ale za pozostala kwote napewno dostaniesz cos rozsadnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatroni Napisano 5 marca 2012 Udostępnij Napisano 5 marca 2012 Witam,wracam do tematu bo akurat ostatnio mialem mozliwosc posluchac Avcon Levanter + Atoll In80 i wrazenia moje jak za te pieniadze zdecydowanie negatywne.Za polowe tych pieniedzy mozesz miec Amplifier Harmana + Monitor Audio Br5 ktory da moim zdaniem duzo lepsze odczucia.Levanter, fakt posiada piekny wstegowy glosnik ale z tego glosnika nie wydobywaja sie wysokie tony! Zadnej szczegolowosci na poziomie wysokich tonów.W sprzecie tym oczywiscie, czego sie zpodziewalem, jest bardzo duzo srodka ale tylko srodka. Basy rowniez nie przekonujace- moim zdaniem rocka na tym z zadowoleniem nie posluchasz- tylko ewentualnie wokale.Mysle ze gdyby te kolumny sparowac z jakims lepszym wzmacniaczem daloby sie z tego cos wiecej wyciagnac. Ale cos czuje ze musi to byc wzmacniacz z regulacja niskie/wysokie.Jakkolwiek polaczenie Avcon+Atoll nie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts