kornell Napisano 25 listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 listopada 2009 To mój pierwszy post, zatem witam wszystkich forumowiczów ... i od razu proszę o poradę.Mój obecny sprzęt to kilunastoletnia wieża sanyo (x-300) wraz z kolumnami sx-225. Biedne to takie (i wielkie), ale miałem sentyment i długo nic nie zmieniałem. Czas jednak najwyższy zrobić jakąś małą rewolucję. I tu pojawia się pierwszy problem - jak optymalnie ustawić kolumny ? Kształt pokoju w którym chcę je ustawić (właściwie to sypialnia) ma kształt litery L (schemat poniżej; kółkiem i kwadratem zaznaczyłem przykładowe miejsca ich ustawienia). Kolejne pytanie, jaka powinna być optymalna ich moc ? Czy w zależności od ich ustawienia będzie różna ? Czy wieża typu Pianocraft (myśle o 410, ewentualnie 640) da radę ? Może lepiej już wziąć coś pełnowymiarowego z jakimiś konkretnymi kolumnami przy takich warunkach ?Nie zależy mi na głośności, ale na jakości dźwięku. Dodam, że słucham głównie rocka alternatywnego, ale nie tylko (również pop, metal, czasami klasyka).Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 26 listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 listopada 2009 Proponował bym miejsca oznaczone kwadratami .Pianocraft może być ale przy pokoju tej wielkości warto by wymienić kolumny na większe.Te oryginalne będą musiały grać za głośno do swoich możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts