konradhino Napisano 30 listopada 2009 Napisano 30 listopada 2009 Witam Odrazu zaznaczam że jestem kompletnym laikiem w sprawach szeroko rozumianego sprzętu audio itd jednak chciałbym się dowiedziec czy jest możliwa do wykonania pewna rzecz . Mianowicie mam głośniczki 2+1 (subwoofer plus dwa małe głośniczki) Creative'a . Generalnie głośniczki są podpiętę do komputera pilocik (niestety nie bezprzewodowy) . I tu pojawia się pytanie , mam też dwa głosniki od wieży stereo firmy Philips i czy jest wogóle taka opcja zeby je jakoś połaczyć i zrobić z nich zestawik 5.1 ?? Ewentualny zestaw byłyby podpięty do laptopa nie do tv . Z góry dziękuje za oświecenie Odpisz, cytując
RoRo Napisano 30 listopada 2009 Napisano 30 listopada 2009 Te 2.1 głośniczki Creative mają własny wzmacniacz. A te od wieży Philipsa potrzebują dodatkowego wzmacniacza. A jeżeli je podepniesz w jakiś sposób (inwazyjny...) do Creative;a, to może polecieć z dymem coś w laptopie albo w kolumnach - więc od razu odradzam takie rozwiązanie!Jeżeli karta dźwiękowa w laptopie ma 3 wyjścia minijack (po jednym na kolumny przednie, tylne oraz centralny z subwooferem) to wtedy można podpiąć 3 pary głośniczków. Tylko takie rozwiązania są raczej rzadkie i pytanie o sens...Jeżeli masz wyjście wielokanałowe na laptopie (zazwyczaj cyfrowe, jedno gniazdo) to lepiej już kupić zestaw 5.1 do komputera.PozdrawiamPS. Poszukaj tematów głośniki 2.1 oraz 5.1 do komputera na tym Forum – powinno Cie trochę oświecić.I pamiętaj, że zazwyczaj tanie zestawy brzmią słabo – czyli nic za darmo. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 30 listopada 2009 Napisano 30 listopada 2009 No i tak w zasadzie dodam tylko tyle, że nawet wycudowanie takie zestawu jest możliwe - ale gorzej będzie z odbiorem bo wszystko będzie grało po swojemu.. i inaczej... Odpisz, cytując
Recommended Posts