helpmy Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 Witam! Mam w domu sprawny stary sprzet grajacy a mianowicie ( amplituner stereo tosca 303 unitra + kolumny) i chciałbym go jakos wykorzystac i podłaczyc go do komputera . Problem polega na tym że kompletnie nieznam sie na tym i niewim jak to podlaczyc żeby zaczelo grac. Wiec prosze was o pomoc w tej sprawie. Ps. jezeli do udzieleni mi pomocy bede wam potrzebne jakies informacje jeszcze to piszcie.... z gory dzieki za pomoc pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 Z tego co się doczytałem na stronie fanów UNITRY to twój wzmacniacz ma wejścia DIN, więc będziesz potrzebował kabla DIN-jack. Nie są one może bardzo popularne, ale nie będzie problemów z dostaniem takowego linkTaki kabel podpinasz pod każde wejście oprócz PHONO i gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helpmy Napisano 1 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2009 niestety podlanczam wszystko i nie dziala mam glosnosc na full a gra tak cicho ze ledwo slychac... co moze powodowac ten problem????? prosze o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 1 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2009 Skoro tak to pozostają dwa może trywialne pytania ale trzeba to sprawdzić :- czy po podlączeniu wybrałeś na przełącznikach odpowienie wejście ??/to to trywialne i może głupie pytanie/- a drugie to takie czy kabelek który masz to jack->DIN WYJŚCIE czy taki jak powinien być jack->DIN WEJŚCIEBo tak jak opisujesz, to sygnał gdzieś dociera ale coś mu przeszkadza. Sprawdź jeszcze poziom glośności na LINE OUT z karty dźwiękowej.Wtyczke DIN 5 Audiomożna łatwo rozebrać i sprawdzić jakie piny są wykorzystane i porównac z opisem poniżej gniazdo (żeńskie) w urządzeniu wtyk (męski) na kablu nr nazwa opis 1 IN L wejście kanał lewy 2 GND masa 3 OUT L wyjście kanał lewy 4 IN R wejście kanał prawy 5 OUT R wyjście kanał prawy SHIELD ekran Dla dokładnego sprawdzenia link do stronki z rysunkiem i opisemhttp://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/34/3409.dat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts