Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam! Mam w domu sprawny stary sprzet grajacy a mianowicie ( amplituner stereo tosca 303 unitra + kolumny) i chciałbym go jakos wykorzystac i podłaczyc go do komputera . Problem polega na tym że kompletnie nieznam sie na tym i niewim jak to podlaczyc żeby zaczelo grac. Wiec prosze was o pomoc w tej sprawie. Ps. jezeli do udzieleni mi pomocy icon_biggrin.gif bede wam potrzebne jakies informacje jeszcze to piszcie.... z gory dzieki za pomoc pozdro.
Napisano
Z tego co się doczytałem na stronie fanów UNITRY to twój wzmacniacz ma wejścia DIN, więc będziesz potrzebował kabla DIN-jack. Nie są one może bardzo popularne, ale nie będzie problemów z dostaniem takowego link
Taki kabel podpinasz pod każde wejście oprócz PHONO i gra icon_wink.gif
Napisano
Skoro tak to pozostają dwa może trywialne pytania ale trzeba to sprawdzić :
- czy po podlączeniu wybrałeś na przełącznikach odpowienie wejście ??/to to trywialne i może głupie pytanie/

- a drugie to takie czy kabelek który masz to jack->DIN WYJŚCIE czy taki jak powinien być jack->DIN WEJŚCIE

Bo tak jak opisujesz, to sygnał gdzieś dociera ale coś mu przeszkadza. Sprawdź jeszcze poziom glośności na LINE OUT z karty dźwiękowej.

Wtyczke DIN 5 Audiomożna łatwo rozebrać i sprawdzić jakie piny są wykorzystane i porównac z opisem poniżej
gniazdo (żeńskie) w urządzeniu
wtyk (męski) na kablu
nr nazwa opis
1 IN L wejście kanał lewy
2 GND masa
3 OUT L wyjście kanał lewy
4 IN R wejście kanał prawy
5 OUT R wyjście kanał prawy
SHIELD ekran

Dla dokładnego sprawdzenia link do stronki z rysunkiem i opisem

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/34/3409.dat