Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
cześc wszystkim szukam kolumn podłogowych do Yamaha RX-V395 RDS, słucham jazz blues instrumentalną jaki ciężki rock kasy mam max 500
co proponujecie?
1 koda av-702
2 JENSEN 2000
3 TONSIL RAPSODIA 200
4 Mourdaunt Short Avant 906
5 tonsil ballada100
6 DIORA POLARIS 200
7 KODA AV-702 F
Magnat Vintage 320
9 QUADRAL QUINTAS 404
prosze o wasze opinie które będą najlepsze a pokój mam 20m
PZDR
Napisano
Ja bym poszedł w KODY AV-702F, są sprawdzone, grają pełnym pasmem i jak na swoją cenę prezentują ogólnie dobry poziom. Do tego dodałbym TAGĘ (fronty) z zestawu TAV-606 (tylko nie wiem czy tak je sprzedają), Moardaunty mogą być niezłe, tylko, że z taką Yamahą dźwięk może być ostry, więc osobiście raczej nie polacam. Reszta z KODAmi nie ma większych szans, ale to wszystko musiałbyś sam zweryfikować tak naprawdę.

Czy planujesz dalszą rozbudowę kina??? Jeśli nie to radzę ci sprzedać tego ampa i kupić jakiś wzmak np. z tej samej stajni AX-700.
Napisano
dzięki,
narazie tylko KODY AV-702F, za miesiąc max dwa okupie resztę, najlepiej będzie ze amlikiem polatać po "saloonach" i w realu testować
co możesz powiedzieć o tej yamasze? jestem kompletną zieleniną a za dwa dni będe ja miał?
Napisano
Już napisałem:
Cytat

Czy planujesz dalszą rozbudowę kina??? Jeśli nie to radzę ci sprzedać tego ampa i kupić jakiś wzmak np. z tej samej stajni AX-700.

Co masz na myśli pisząc "reszta za..." chodzi o dalszą rozbudowę kina???
Napisano
Cytat

co możesz powiedzieć o tej yamasze?

A co można powiedzieć o najtańszym modelu u Yamahy w danym roku modelowym?
Gra i już, w każdym razie KODY pociągnie.
Poza tym trudno odpowiedzieć na to pytanie nie znając Twoich preferencji (filmy w kinie domowym czy muzyka) oraz budżetu.
W dodatku słabsze modele mogą się okazać wystarczające jeśli grasz spokojnie , bez szaleństw - może nawet i ciężki rock. Ale przy trochę mocniejszym graniu może jej brakować "kopa".
W każdym razie ja do takich preferencji kupiłbym coś mocniejszego, nawet ze starszych modeli (pamietając o Twoich ograniczeniach finansowych).

No a jak będziesz chciał ambitniej rozbudowaywać system to pewnie trzeba będzie ją wymienić na coś z wyższej serii. W każdym razie te KODY spokojnie wystarczą również do 2 razy droższych amplitunerów icon_razz.gif

Pozdrawiam