gregus Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 mam malutki problem, nie z natury życiowych. Posiadam przypadkiem amplituner Sony gx5 coś tam. Do tej pory używałem go delikatnie do posłuchania radia ale ostatnio urządziłem pokój z przeznaczenioem trochę odsłuchowym i musiałem kupić kolumny. Założyłem budżet 2000 i po jakichś tam konsultacjach kupiłem mission m35i . Gra to wszystko do kupy chyba nieźle, ale moja wrtodzona dociekliwość kazała mi pokręcić dużą gałką. Jak doszedłem do połowy i ktoś walnął w perkusję sprzęt ucichł i pojawił się czerwony napis PROTECTION. Czy ktoś może wie przed czym to protekszyn jest i dlaczego wzmacniacz nie pozwala mi kręcić gałą? może coś jest niedopasowane albo uwalone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 Najwidoczniej Twoje Sony Ciebie nie lubi Protection odpala gdy wzmacniacz zostaje nagle przeciążony i jest to typowe zabezpieczenie termiczne - abyś przez właśnie taki przypadek nie spalił końcówki mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregus Napisano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 no ale kurcze drogi modzie. Wydawało mi się, że wszystko jest dopasowane. Nie jest? impedancja głośników 8 omów moc wzmacniacz nie wiem ale pobór 150W głośniki jak woły... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 A gra teraz ? powodów może być kilka, za duże kolumny przy słabym wzmacniaczu mogą spowodować b.podobną reakcję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mad_A Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 napisz, jaki to dokładnie amplituner, można wtedy sprawdzić specyfikacje i się okaże, czy był za mocny, czy za słaby to tych kolumnpzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregus Napisano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 amplituner się nazywa sony STR-GX5ES lata chyba osiemdziesiąte głośniki mission m35i nówki. dochodze do pół skali i jak walnie bębęn to protection fakt że łeb chce urwać. ale chciałem tak dla zasady sobie pokręcić... tu 8omów i tu z tym że na tym ampli 8-16. Z góry dziękuję, jak się komuś będzie chciał pokopać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 Mission to nie takie słabe kolumny, a twój ampli nie wyciągnie więcej jak 40-45W na kanał. Jest wielce prawdopodobne, że kiedy łupnie bęben tzn. wzrośnie ilość basu to spada znacznie impedancja kolumn i dlatego ampli nie wyrabia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregus Napisano 20 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 dzięki choć żebyś mnie ucieszył tobym nie powiedział... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts