senat Napisano 18 września 2007 Udostępnij Napisano 18 września 2007 Ja tez poczekam na recenzje monitor 1000. Ciekawy jestem jak to zagra? Moze sie zdecyduje w przyszlosci na nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 18 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2007 Tylko Rafał pisz szczerze jak jest.Nie znam sie ale mysle ze żbey był bas pożądny to min 20 cm średnica niskotonowego a tam jakies małe te głosniczki....:/poprawcie jak nie mam racji.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 września 2007 Udostępnij Napisano 18 września 2007 Jestes takim (jakby to powiedziec) TRADYCJONALISTA jak ja. Tez mialem wczesniej 2 x 20cm woofery i to co potrafia mniejsze glosniki, lecz nowsze to szok. Nie ma co nawet ich porownywac do straszych Tonsili itp. Po co mial bym klamac? Napisze w realu jaki jest ten bas ale z opiini ludzi ktorzy ich sluchali to bardzo niski i mocny. Zauwaz ze niby tam siedza 17cm woofery ale jest ich az 3! Kolumny posiadaja podwójne wyloty Bass-reflex i maja spora efektywnosc i moc.Ciagle czekam na kuriera Edit: Dopiero dzwonili ze jutro rano beda Z kurierami zawsze to samo!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 18 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2007 No to czekamy W ogóle ja bym sie skontaktował z dystrybutorem magnatów na Polske bo takie posty duzo daja i pomagają w wyborze Masa osób je czyta szukając cos dla siebie. Moze dadza jakis bonus z Magnata lol PozdrawiamCo powiecie na temat tego wzmacniacza mam okazje go kupic.http://diora500.webpark.pl/ws-504.htm -Diora Ws 504Czy pociagnie magnaty monitor 1000 albo altusy 300 bo nad takimi kolumnami sie zastanawiam...? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 18 września 2007 Udostępnij Napisano 18 września 2007 Po co chcesz do niego takie duże kolumny? Pociągnie, ale Altusy 140 wystarczą w zupełności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 18 września 2007 Udostępnij Napisano 18 września 2007 Jak chcesz miec ylko lomot to wez Altusy a jak w miare glosno i w miare jakosc to Magnaty. Zreszat Bas z Altusow jest kiepski, dudniacy i nic pozatym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 19 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2007 Rafał lepiej chwal sie co z tymi Twoimi magnatami? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 września 2007 Udostępnij Napisano 19 września 2007 Ponizej zalozylem nowy temat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 20 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2007 W sklepie dla dj gość mi zaproponował sprzet nowy firmy reloop.Niewiem jak ma sie ta firma i czy to zagra dosc dobrym basem w domku.Gosc mnie przekonywał z e zagraja lepiej od altusów 300 ale nie chce mi sie wiezyc...Nówka kolumna http://reloop.pl/product_info.php/products_id/237Nówka wzmacniacz http://reloop.pl/product_info.php/cPath/58...products_id/256Co do danych na wzmacniaczu tojak to jest bo ktos mi tam mowił że teraz pomiary mocy sa robione przy wiekszych zniekształceniach i zawyzone sa ??pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 20 września 2007 Udostępnij Napisano 20 września 2007 To typowa kolumna estradowa. Szukasz mocy? Zeusy rozwala te reloopy na dzien dobry. Tylko nie wiem czy to nie za duzo mocy ma jak na dom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 20 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2007 Ok ale na odsłuch sie udam zobaczymy co gosc pokaze.Ale miałem śmiech ostatnio bylem w sklepie audio u nas w miescie Jelenia Góraokazało sie że gosc ma samą chińszczyznę.Tylko wyglad to miało pokazywał mi kolumny z głosnikami 2x 30 cm srednicy i w ogóle basu nie czułem poprostu nie grały.Gosc mi wmawiał ze ma 2 stopien szkoły muzycznej i że on bas słyszy ze to ja jakis jestem nie tego ale cóż moja mini wieżę samsung w domu lepiej grała....:/ ale to tak na marginesie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 24 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2007 Wzmacniacz juz kupiony będzie niedługo u mnie w domku: ONKYO INTEGRA A-8250 DANE TECHNICZNE:- moc około 80W na kanał - pobór prądu 220W- wyjście na 4 kolumny (zestaw A lub B min 4 ohm, A+ B min 8 ohm)- wejście na Phono - wejście na Tuner - wejście na Tape 1- wejście nq Tape 2 - wejście na CD - wejście na AUX- regulacja Bass - regulacja Sopran - regulacja Balansu- funkcja Loudness- funkcja REC SELECTOR - funkcja CARTRIDGE SELECTOR - funkcja MUTING (-20db) - subsonic fikter - zmiana zestawu kolumn - wyjście słuchawkowe - WYMIARY: szer- 43,5/ wys- 14,5/ gł- 40 (cm) - WAGA: 10 kg Teraz jakies stereo do tego mhm.....bardzo poważnie myślę o nowych altusach 300..... HELP!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 24 września 2007 Udostępnij Napisano 24 września 2007 Moj Denon ma podobne dane. Jak maja dudnic to Altusy beda dudnic. Ale nie wiem czy te Onkoyo nie bedzie mialo z nimi problemow. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 24 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2007 zobaczymy jak bedzie to sie kupi cos mocniejszego.Czekam na niego napiszę co i jak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekdsxx Napisano 2 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2007 Do wzmacniacza dokupiłem nowe altusy 300 co by tu gadac małe trzesienie ziemi u sasiadów 2 pietra nizej a u mnie.... Etna Troszke gwizdki gryza ale mysle ze sie przyzwyczaję.Pozdrawiam i topic do zamknięcia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 2 października 2007 Udostępnij Napisano 2 października 2007 Kup albo ogromne ZEUS (Tonsil)lub Voyager 200 lub Voyager 300wielku mulacy bas do przestawiania scian..gwarancja wizyty sasiadow... policji.... kumpli ktorzy chca poczuc powalajacy lomot na sobie;-)laski tanczace pod Twoim oknem - to wszystko dasz rade;-)wzmak..no muisz zapodac kolo 100w na kanal w RMS - efekt gwarantowany Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 3 października 2007 Udostępnij Napisano 3 października 2007 Zeus to troche duzo jak na warunki domowe. najlepiej to jakis altus 300 albo Voyager 300. A jakby autor dysponowal wieksza kwota to JBL E100. Ladny dzwiek i konkretny wykop. Ostatnio ich sluchalem i daja konkretny bas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 października 2007 Udostępnij Napisano 3 października 2007 z ZEUSEM racja..ale jak kolega chce poszalec;-) chciaz daje glowe,ze przy srednim wzmaku poyzej godziny 13..volume nieposlucha zadlugo;-)co do voyagerow zgadzam sie uzywalem ..pamietam;-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 3 października 2007 Udostępnij Napisano 3 października 2007 Na prośbę przemekdsxx temat zamykam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts