rafi6666 Napisano 9 lutego 2010 Napisano 9 lutego 2010 WitamMam kolejny problem z moim amplitunerem Pionner VSX-818v-k, kiedy włączę amplituner i głośność jest ustawiona na 40 db to w głośnikach słychać delikatne buczenie, jak by sprzężenie.Odłączyłem wszystkie źródła dźwięku pozostawiając tylko głośniki, i nadal słychać delikatne buczenie.Postanowiłem sprzęt wysłać do naprawy na gwarancji, serwis stwierdził że sprzęt jest w 100% sprawny.Postanowiłem wymienić wszystkie kable i zamontować wtyki bananowe, wszystko solidnie zmontowałem i podłączyłem do zestawu głośników Jamo S506 i nadal delikatnie buczy.Dodam że dźwięk w stereo oraz w kinie jest poprawny i w czasie słuchania oraz oglądania filmów nie słychać buczenia.Instalacja elektryczna w domu jest nowa dobrze zrobiona.Może mi ktoś pomoże jak wyeliminować problem Odpisz, cytując
KasiaM Napisano 9 lutego 2010 Napisano 9 lutego 2010 ja sie nie znam ale miałam taki problem w komputerze pomogło podpięcie uziemienia do gniazdek w instalacji Odpisz, cytując
rafi6666 Napisano 9 lutego 2010 Napisano 9 lutego 2010 Mam wszędzie uziemienia w gniazdkach. Odpisz, cytując
silentaudio Napisano 12 lutego 2010 Napisano 12 lutego 2010 Cytat WitamMam kolejny problem z moim amplitunerem Pionner VSX-818v-k, kiedy włączę amplituner i głośność jest ustawiona na 40 db to w głośnikach słychać delikatne buczenie, jak by sprzężenie.... Zmień ustawienia sprzętu. Jeśli masz kolumny blisko amplitunera, to spóbuj je rozstawić. Być może głośniki nie mają ekranowania magnetycznego i sprzęgają. Odpisz, cytując
Recommended Posts