tom7 Napisano 11 lutego 2010 Napisano 11 lutego 2010 Witam Drodzy Forumowicze czy kto艣 z Was mia艂 mo偶liwo艣膰 por贸wnywania obu odtwarzaczy chodzi mi o r贸偶nice w d藕wi臋ku czy s膮 one istotne i czy w og贸le s膮. Czy po prostu warto dop艂aca膰 do wy偶szego modelu. My艣l臋 te偶 o innej opcji zakupu starszego odtwarzacza z mo偶liwo艣ci膮 SACD 85 lub 78 i czy warto czy rzeczywi艣cie d藕wi臋k SACD w Accuphase jest istotnie lepszy od CD i druga sprawa niestety starsze odtwarzacze posiadaj膮 nieprodukowane ju偶 nap臋dy sony pytani tylko czy brzmi膮 lepiej , inaczej czy gorzej od DP 400/500.Pozdrawiam i dzi臋kuje z g贸ry za wszelkie pomocne uwagi Odpisz, cytuj膮c
silentaudio Napisano 11 lutego 2010 Napisano 11 lutego 2010 W temacie por贸wnania tych dw贸ch modeli Accuphase nic nie poradz臋. Nie mia艂em mo偶liwo艣ci s艂uchania.Je艣li mog臋 pom贸c, to proponuj臋 klocek z odczytem sacd. D藕wi臋k napewno b臋dzie lepszy, da si臋 zauwa偶y膰 wi臋ksz膮 r贸偶nic臋 w jako艣ci. Nie b臋dzie tak agresywny jak przy cd. Wi臋ksza analityczno艣膰, subtelno艣膰.Accuphase podobnie jak Luxman - marka japo艅ska. Japo艅czycy najbardziej na 艣wiecie propaguj膮 format sacd. My艣l臋 偶e znaj膮 si臋 na tym najlepiej. Najwi臋kszy wyb贸r p艂yt sacd jest w Japonii. Je艣li chodzi o nap臋d, to te starsze zawsze by艂y lepsze. Najnowsze mog膮 by膰 oparte na mechanizmach dvd. Odpisz, cytuj膮c
tom7 Napisano 11 lutego 2010 Autor Napisano 11 lutego 2010 Dzi臋ki za odpowied藕 co do SACD by艂o by mi艂o ale cena za SACD leci w Accuphase x2 , inna sprawa jest to i偶 nie zawsze wi臋cej znaczy lepiej cz臋sto odtwarzacze SACD /CD graj膮 gorzej ko CD od odtwarzaczy jedno formatowych . Nap臋dy nie s膮 od DVD w tych nowszych s膮 projektu Accuphase bardo wysokiej jako艣ci przewy偶szaj膮ce nap臋dy sony stosowane w starszych odtwarzaczach niema tu mowy o 偶adnym DVD nie ta klasa PozdrawiamTomek Odpisz, cytuj膮c
silentaudio Napisano 11 lutego 2010 Napisano 11 lutego 2010 Podobnie jak z klejem uniwersalnym, kt贸ry klei wszystko ale nic dobrze. Je艣li chodzi o mnie, to wybra艂bym jednak odtwarzacz sacd. Mo偶e nie Accu, to za wysoka p贸艂ka jak dla mnie ale co艣 ta艅szego, te偶 dobrego. Posiadam bardzo du偶膮 kolekcj臋 p艂yt tego formatu i ci臋偶ko by艂oby mi si臋 rozsta膰 z tym zbiorem.Wiadomo, nie ka偶da p艂yta sacd jest dobrze zrealizowana ale na og贸艂 zawsze graj膮 lepiej ni偶 cd. Szczeg贸lnie z tych audiofilskich wytw贸rni: TopMusic, Linn, Mofi....Je偶eli sacd jest hybryd膮, to priorytetem jest wartswa sacd. Wartwa cd gra gorzej ni偶 z normalnego kr膮偶ka cd.W zwi膮zku z tym nale偶a艂oby rozwa偶y膰, czego oczekujemy od sprz臋tu i jakie mamy priorytety.Jak dobrze pami臋tam w Audio przed kilkoma miesi膮cami by艂y opisywane modele Accuphase. Mo偶na przestudiowa膰 i ewentualnie przypomnie膰 sobie temat. Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts