Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano
Witam Drodzy Forumowicze czy kto艣 z Was mia艂 mo偶liwo艣膰 por贸wnywania obu odtwarzaczy chodzi mi o r贸偶nice w d藕wi臋ku czy s膮 one istotne i czy w og贸le s膮. Czy po prostu warto dop艂aca膰 do wy偶szego modelu. My艣l臋 te偶 o innej opcji zakupu starszego odtwarzacza z mo偶liwo艣ci膮 SACD 85 lub 78 i czy warto czy rzeczywi艣cie d藕wi臋k SACD w Accuphase jest istotnie lepszy od CD i druga sprawa niestety starsze odtwarzacze posiadaj膮 nieprodukowane ju偶 nap臋dy sony pytani tylko czy brzmi膮 lepiej , inaczej czy gorzej od DP 400/500.

Pozdrawiam i dzi臋kuje z g贸ry za wszelkie pomocne uwagi
Napisano
W temacie por贸wnania tych dw贸ch modeli Accuphase nic nie poradz臋. Nie mia艂em mo偶liwo艣ci s艂uchania.
Je艣li mog臋 pom贸c, to proponuj臋 klocek z odczytem sacd. D藕wi臋k napewno b臋dzie lepszy, da si臋 zauwa偶y膰 wi臋ksz膮 r贸偶nic臋 w jako艣ci. Nie b臋dzie tak agresywny jak przy cd. Wi臋ksza analityczno艣膰, subtelno艣膰.
Accuphase podobnie jak Luxman - marka japo艅ska. Japo艅czycy najbardziej na 艣wiecie propaguj膮 format sacd. My艣l臋 偶e znaj膮 si臋 na tym najlepiej. Najwi臋kszy wyb贸r p艂yt sacd jest w Japonii.

Je艣li chodzi o nap臋d, to te starsze zawsze by艂y lepsze. Najnowsze mog膮 by膰 oparte na mechanizmach dvd.
Napisano
Dzi臋ki za odpowied藕 co do SACD by艂o by mi艂o ale cena za SACD leci w Accuphase x2 , inna sprawa jest to i偶 nie zawsze wi臋cej znaczy lepiej cz臋sto odtwarzacze SACD /CD graj膮 gorzej ko CD od odtwarzaczy jedno formatowych . Nap臋dy nie s膮 od DVD w tych nowszych s膮 projektu Accuphase bardo wysokiej jako艣ci przewy偶szaj膮ce nap臋dy sony stosowane w starszych odtwarzaczach niema tu mowy o 偶adnym DVD nie ta klasa icon_wink.gif

Pozdrawiam

Tomek
Napisano
Podobnie jak z klejem uniwersalnym, kt贸ry klei wszystko ale nic dobrze. icon_wink.gif
Je艣li chodzi o mnie, to wybra艂bym jednak odtwarzacz sacd. Mo偶e nie Accu, to za wysoka p贸艂ka jak dla mnie ale co艣 ta艅szego, te偶 dobrego. Posiadam bardzo du偶膮 kolekcj臋 p艂yt tego formatu i ci臋偶ko by艂oby mi si臋 rozsta膰 z tym zbiorem.
Wiadomo, nie ka偶da p艂yta sacd jest dobrze zrealizowana ale na og贸艂 zawsze graj膮 lepiej ni偶 cd. Szczeg贸lnie z tych audiofilskich wytw贸rni: TopMusic, Linn, Mofi....
Je偶eli sacd jest hybryd膮, to priorytetem jest wartswa sacd. Wartwa cd gra gorzej ni偶 z normalnego kr膮偶ka cd.

W zwi膮zku z tym nale偶a艂oby rozwa偶y膰, czego oczekujemy od sprz臋tu i jakie mamy priorytety.

Jak dobrze pami臋tam w Audio przed kilkoma miesi膮cami by艂y opisywane modele Accuphase. Mo偶na przestudiowa膰 i ewentualnie przypomnie膰 sobie temat.