Lazi11 Napisano 11 lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 lutego 2010 WitamTak jak powyżej szukam kina domowego w cenie maxymanie 2500zł.Jak na razie za ciekawą oferte jeśli chodzi o amplitunery uważam którąś z Yamah RX-V365 eventualnie Yamaha RX-V465 jeśli znalazła by sie za te 1200zł.Do tego Tonsil Fenix http://allegro.pl/item911261943_tonsil_fen...na_prezent.html ale zwracam sie z pomocą do was bo nie znam sie na tym .Z góry dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 lutego 2010 Jakie masz pomieszczenie i czy ten zestaw ma obejmować tylko ampa i kolumny, czy DVD też??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 pomieszczenie 4x6m. W zestawie nie przewiduję odtwarzacza DVD. Tylo amplituner i kolumny. Widziałem że sporo polecacie amplitunerów ONKYO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Krótko. Amp ONKYO TX-SR607 lub Harman Kardon AVR155, a kolumny TAGA TAV-606, albo trochę droższe KODA AV-702. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 hmm te 2 ampy trochę za drogie nie lepiej zamiast nich było by wziąśc tę lepszą Yamahe RX-V465? oraz co powiesz na temat Tonsila? chce znac opinie profesionalisty na ten temat dlatego pytam Zestawy kolumn natomiast które podałeś nie bardzo mi odpowiadają, te drugie wydaja sie troche małe,zalezy mi aby były strzeliste fronty. Pokój mam w drewnie, cemny orzech.No chyba że http://allegro.pl/item917837729_wharfedale...w_warszawa.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Yamahę RX-V465 w porównaniu do H/K i ONKYO dyskwalifikuje słaby zasilacz (240W) i zaciski głośnikowe, które dla wszystkich kanałów oprócz frontów są sprężynkowe.TONSILu warte uwagi są w sumie tylko Siesty, ale na cały zestaw kina tej serii nie ma wystarczająco funduszy.Co to znaczy, że fronty mają być strzeliste??? Zestaw TAGI ma fronty wysokości prawie 1m, a to i tak dużo jak na tą cenę. Wharfedale mogą być, ale one są o 13cm niższe od TAG...Poza tym jeśli chcesz, żeby grało to czasami trzeba zaakceptować taki, a nie inny wygląd (szczególnie w klasie budżetowej). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 12 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2010 Pacio absolutnie nie neguje twojej propozycji, ale niegdyś na innym forum podpowiedziano mi że ten tonsil Fenix jest nie zły i góruje nad TAGAmi za 1000zł.Ale to tylko opinie innych uzytkowników. nie upieram sie przy Yamasze, ONKYO też może być tylko że troche tańsze jak by sie znalazło. Co do zacisków, jak dla mnie to nie jest wada, w każdym zestawie audio takie posiadałem/am. Liczy sie także estetyka sprzętu OK niech ędize amplituner do 1500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 18 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2010 Mam juz sprzet mniej więcej obrany.Onkyo 507 + jamo s 606. Czy trzeba cos w tym zestawie zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 lutego 2010 Zestaw o tyle dziwny, że kolumny i amplituner nie są za bardzo dopasowane poziomowo. JAMO S606 HCS3 to lepszy zestaw niż to o czym rozmawialiśmy wcześniej, a ONKYO 507 to niższy model. Nie wiem czy zauważasz dysproporcje Ja obstawałbym przy ONKYO 607, JAMO S606 z nim to będzie dobry wybór, ale 507 raczej odpuść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 lutego 2010 Można jeszcze pójść na kompromis - jeśli wystarczą Ci 4 wejścia HDMI i brak takiego gniazda z przodu możesz kupić starszy model ONKYO SR-606. No i cena powinna być pomiędzy 507 a 607, a granie jak w 607 No i przy Twojej powierzchni nie schodź z kolumn np. na S506, natomiast możesz rozważyć pomysł z kupnem pierw frontów, a potem stopniowo rozbudować to o centralny i satelity (oraz subwoofer). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 19 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2010 Co do dysproporcji słyszałem że zestaw kolumn powinien być droższy niż amplituner Onkyo 606 jest droższy od 607 więc co najwyżej moge sie skusić na 607.Dokładnie taki sam pomysł miałem aby najpierw fronty kupić a później stopniowo zestaw uzupełniać o kolejne kolumienki.Rozważam jeszzce zamiane amplitunera na denona AVR-1610. Co Wy na to?A własnie S 506 chyba tylko różnią się brakiem głośnika niskotonowego i musze porzyznać e też nieźle wyglądają. A jakościowo odbiegają cos od s606? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 lutego 2010 Jeśli wystarczą ci tylko trzy wejścia HDMI to Denonek też może być.Co do S506 RoRo w poście powyżej napisał ci, że przy twoim pomieszczeniu poniżej S606 nie powieineś schodzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazi11 Napisano 20 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2010 (edytowany) Aha przepraszam nie doczytałem. a jak sie ma ten denon do onkyo 607? Edytowano 17 maja 2010 przez RoRo odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts