ziomal Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 WitamMam pytanie czy warto kupić ten wzmacniacz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9...+został+wysłany.jezeli tak to za ile ?pozdrawaim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 I mało kto coś tu powie. to DIY - chybił trafił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 16 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 ogólnie poluje na jakiegos Fajnego starocia.Bardzo naprawde bardzo podoba mi sie design starych Yamah Marantz'ów itdWielki aluminiowy Top z Fajnymi potencjometrami.A na niego zwruciłem uwage bo ta lampa i chodzi mi o te parametry Bedzie to grało z Głosnikami KEF'a iQ jeszcze niewie mjaki modelpozdrawaim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 Cytat ogulnie ???? poluje na jakiegos Fajnego starocia.Bardzo naprawde bardzo podoba mi sie design starych Yamah Marantz'ów itd Ni jak ma się to do tego co piszesz, zresztą o gustach się podobno nie dyskutuje no ten klocek to nic pięknego................chyba, że się mylęChcesz coś o lampach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 16 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 Cytat Ni jak ma się to do tego co piszesz, zresztą o gustach się podobno nie dyskutuje no ten klocek to nic pięknego................chyba, że się mylęChcesz coś o lampach? Nie rozumie ?nie planuje kupna wzmacniacza lampowego na początek wystarczy jakiś starszy wzmacniacz a ze ten jest czy był w przystępnej cenie to postanowaile mnapisać i dowiedzieć sie co muslicie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 To poszukaj coś z oferty Marantza. Kiedyś wypuszczali modele z przełączalną klasą A wzmocnienia. Dawało to cieplejszy dźwięk, moc spadała w stosunku do wzmocnienia AB i wzmak bardziej się grzał, ale był ten klimat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 16 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 np Marantz A-25 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 (edytowany) A-25 to stary model, lata '70. Nie wiem czy on ma klasę A. Ja kiedyś miałem model PM8000 (koniec lat '90), on miał klasę A. Tylko nie wiem czy cena będzie ci odpowiadać, bo one "chodzą" ponad 1 kilozłotych. Ale wydaje mi się że były jeszcze niższe modele i trochę starsze które były wyposażone w funkcję przełączania klas wzmocnienia. Edytowano 17 lutego 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 np pm-7200, pm-80M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 16 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2010 a np Rotel Stereo Amplifier - RA-310słuchajcie bo mu chodzi o starszy sprzęt o fajnym ciepłym brzmieniu.Zaczynam dobiero zabawe z Audio musze sie wpasować w muzyke itd.szukam czegos do Marantza CD4000 i tych KEF'ów iQ "bo zamierzam je kupić"Szukam czegoś na max 3 miesiące zeby dalo sie sluchać za małą kasea co o ty myslicie ? http://www.allegro.pl/item919577239_pionie..._1_pln_bmc.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 17 lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 lutego 2010 Cytat np pm-7200, pm-80M Zgadza się, tylko że PM 7200 to jest ostatni model jaki wypuścił Marantz z przełączalną klasą A i jest najdroższy z serii Range. Można się rozejrzej nad tańszymi modelami np. PM 80 lub PM 78.Dobre opinie ma wzmacniacz o indeksie PM 68 ale on niestety nie ma klasy A.>>> ZIOMALAle czy klasa A jest ci niezbędna? Różnica klas AB i A nie jest zbyt odczuwalna. Może jednak PM 68. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 17 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2010 PM 68 tak tylko ze ten kosztuje ok 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 17 lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 lutego 2010 (edytowany) Zdarzają się okazje na aukcjach internetowych że możesz ten model lub podobny kupić o wiele taniej. Niższe modele można już wyrwać za 2 lub 3 stówki. Trzeba poprostu szukać i nieśpieszyć się. Edytowano 17 lutego 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomal Napisano 17 lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2010 a co sadzicie o marce TELEFUNKEN ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silentaudio Napisano 17 lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 lutego 2010 (edytowany) Niemiecka marka dla typowego niemca. Podobnie jak Saba, Normende, itp. Nie wiem czy jeszcze istnieje. Produkowali większość użytkowej elektroniki, ale nic ambitnego. Edytowano 17 lutego 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts