Grima Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Mam pytanie. Ponieważ mam takie mini kino domowe KLIK to mi służy jako głośniki w komputerze i konsoli. I przy każdym graniu muszę odłączać "czincze" z tyłu przekładać.Moje pytanie jest takie, czy jest jakiś rozdzielacz albo coś, żebym nie musiał przekładać "czinczy" co 5 minut?PS. Mój pierwszy post. pozdrawiam wszystkich! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 lutego 2010 Czy chodzi Ci o to, że masz 2 źródła dźwięku (konsola oraz komputer), a tylko 1 wejście w zestawie kina domowego LG?Teoretycznie jeśli masz włączony albo komp, albo konsolę (ale nie oba razem), to możesz zastosować takie kable i przejściówkia) przedłużacz 2 wtyki cinch/2 gniazda cinch (wtyki podłączasz do LG), dzięki temu nie musisz sięgać na tył LG i tam przełączaćb) 2 rozgałęziacze 1cinch (inaczej: RCA) na 2 cinch. Lewe kanały z konsoli i kompa wkładasz w podwójne gniazdo, a wtyk wkładasz w gniazdo przedłużacza (kolor taki, jak wchodzacy na lewy kanał LG). Prawe kanały wkładasz w drugi taki rozgałęziacz, nastepnie pojedyńczy wtyk wkładasz w gniazo przedłużacza (taki, jak wchodzacy na prawy kanał LG).Musisz jednak uważać, by jednocześnie nie były włączone komp i konsola.Najbezpieczniej (przy prawie zerowych kosztach) jest korzystać tylko z przedłużacza i w nim zmieniać kable (dzięki temu nie będzie problemu z pomyłkowym wysłaniem sygnału równocześnie z kompa lub konsoli).A przy wieszych wydatkach poszukać już normalnego przełącznika sygnału czy wzmacniacza w tej funkcji...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejz Napisano 10 marca 2010 Udostępnij Napisano 10 marca 2010 Monacor robi taki rozdzielacz. Ma 1 wyjście i 4 wejścia (3 RCA , 1 jack 3.5mm) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts