pioter #1 Napisano 16 listopada 2006 Witam , nie wiem czy ten temat się tu miesci ale zapytam: szukam materiałów o sprzęcie audio stosowanym w salach multimedialnych (konferencyjnych, wykładowych itp....) , tylko że na www są ogólnie same sklepy , czy ktoś orientuje sie może na ten temat i posiada jakis link bądź materiały ? Z góry dziękuje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 16 listopada 2006 Na elektrodzie jest dział związany z estradą, i tam prędzej znajdziesz pomocne informacje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
George #3 Napisano 9 marca 2007 Ja bardzo chętnie bym reaktywował temat - a zwłaszcza w związku z akustyką wnętrz. Już teraz właściwie każdy lepszy zestaw do kina domowego ma system autokalibracji. A która firma ma to opanowane najlepiej? Pytam, bo mam dość nieregularny pokój - fajnie to architektonicznie wygląda, ale do kina domowego to tragedia... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #4 Napisano 9 marca 2007 Każdy znany producent uważa, że jego system autokalibracji jest najlepszy. YPAO Yamahy, AMEQ Denona, MCACC Pioneera to systemy oparte o jeden mikrofon, który dokonuje pomiaru opóźnienia sygnału dochodzącego z głośnika, i pasmo przenoszone przez głośnik. Pomiar taki jest jednowymiarowy, urządzenie nie jest w stanie zlokalizować umiejscowienie głośnika, chociaż wie w jakiej jest odległości od słuchacza. Nowością jest system autokalibracji DCAC opracowany przez Sony, która wykorzystuje mikrofon stereo, za pomocą którego system rozpoznaje również, umiejscowienie głośników w pomieszczeniu odsłuchowym, a więc dokładniej kalibruje ustawiena parametrów. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach