dasio Napisano 10 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2010 Mam pytanie czy do dzwięku kodowanego w systemie dts wystarczy 5 kanałów czy trzeba więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2010 Wystarczy 5 kanałów.Płyty DVD kodowane w DTS mają rozbicie na 5.1 kanałów (czyli 5 kanałów + subwoofer)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dasio Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 (edytowany) To Mam pytanko u mnie coś nie chce działać na dvd Pioneer DVR-560H i Amplituner Pioneer LX-72 Podłączony 5+1. Edytowano 16 kwietnia 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 WitamJakim kablem masz połaczone DVD z ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dasio Napisano 16 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2010 Kabel HDMI jak i telewizor z amplitunerem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2010 Prawdopodobnie jest cos nie tak w ustawieniach - ten Pioneer powinien mieć dekodowanie sygnału audio z kabla HDMI.Na wszelki wypadek sprawdź inny sposób podłączenia (zresztą zalecany przez większość firm...), czyli podłącz DVD z amplitunerem kablem cyfrowym (koaksjalnym lub optycznym - w zależności od złącza, jakie jest w DVD).Zakładam, że płyty które chcesz odtwarzać mają DTS oraz wybrałeś właściwy format w menu płyty/odtwarzacza?PozdrawiamPs. Korzystaj z przycisku ODPOWIEDZ na dole strony, a nie z ODPISZ (bo wtedy cytujesz wypowiedź poprzednika...). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dasio Napisano 20 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2010 Dzięki za pomoc w ustawieniach dvd dźwięk dts był wyłączony. Włączyłem i działa. Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts