dasio Napisano 10 kwietnia 2010 Napisano 10 kwietnia 2010 Mam pytanie czy do dzwięku kodowanego w systemie dts wystarczy 5 kanałów czy trzeba więcej? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 10 kwietnia 2010 Napisano 10 kwietnia 2010 Wystarczy 5 kanałów.Płyty DVD kodowane w DTS mają rozbicie na 5.1 kanałów (czyli 5 kanałów + subwoofer)Pozdrawiam Odpisz, cytując
dasio Napisano 13 kwietnia 2010 Autor Napisano 13 kwietnia 2010 (edytowany) To Mam pytanko u mnie coś nie chce działać na dvd Pioneer DVR-560H i Amplituner Pioneer LX-72 Podłączony 5+1. Edytowano 16 kwietnia 2010 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując
pirs Napisano 13 kwietnia 2010 Napisano 13 kwietnia 2010 WitamJakim kablem masz połaczone DVD z ampli? Odpisz, cytując
dasio Napisano 16 kwietnia 2010 Autor Napisano 16 kwietnia 2010 Kabel HDMI jak i telewizor z amplitunerem. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 16 kwietnia 2010 Napisano 16 kwietnia 2010 Prawdopodobnie jest cos nie tak w ustawieniach - ten Pioneer powinien mieć dekodowanie sygnału audio z kabla HDMI.Na wszelki wypadek sprawdź inny sposób podłączenia (zresztą zalecany przez większość firm...), czyli podłącz DVD z amplitunerem kablem cyfrowym (koaksjalnym lub optycznym - w zależności od złącza, jakie jest w DVD).Zakładam, że płyty które chcesz odtwarzać mają DTS oraz wybrałeś właściwy format w menu płyty/odtwarzacza?PozdrawiamPs. Korzystaj z przycisku ODPOWIEDZ na dole strony, a nie z ODPISZ (bo wtedy cytujesz wypowiedź poprzednika...). Odpisz, cytując
dasio Napisano 20 kwietnia 2010 Autor Napisano 20 kwietnia 2010 Dzięki za pomoc w ustawieniach dvd dźwięk dts był wyłączony. Włączyłem i działa. Dzięki za pomoc Odpisz, cytując
Recommended Posts