matys420 Napisano 17 maja 2010 Udostępnij Napisano 17 maja 2010 (edytowany) Witam ! Szukam sprzętu stereo do 2000~2200 do pokoju o powierzchni ok~25m2. Sprzęt będzie użytkowany w 70% do muzyki i 30% gry i filmy.Zależy mi na dobrym basie i wyraźnym dźwięku ! Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ! Edytowano 17 maja 2010 przez muzyczny_gość zmieniłem nazwę tematu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2010 Udostępnij Napisano 17 maja 2010 Witamy na forum, co ma wejść w skład zestawu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys420 Napisano 18 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2010 Mają to byś głośniki Stereo i Amplituner stereo. Myślałem na amplitunerem i doszedłem do wniosku że Harman/Cordon z niżesz półki był by dobry + jakieś głośniki tylko nie wiem jakie ! A może lepiej jakiś inny Ampek ? Dajcie pomysły Z góry dziękuję i pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 W takim budżecie amplituner Harmana zabiera sporą częsć kasy. Podstawowy (co nie znaczy zły) model - HK3390 kosztuje ok. 1400zł. Zakładając te 800zł na kolumny najlepszym wyborem są chyba KODY AV-702 v.2, problem w tym, że ten zestaw nie do końca zgrywa się ze sobą poziomem. Amplituner spokojnie może grać z lepszymi kolumnami. Co nie zmienia faktu, że takie połączenie da ci na pewno zadowalający dźwięk (przy okazji w przyszłosci upgrade będzie łatwiejszy - wystarczy zmiana kolumn). Do tego dorzucasz sobie jakies podstawowe kabelki np. Oehlbach 2x2,5mm i masz naprawdę niezłe stereo za niedużą kwotę.Pytanie tylko co ze źródłem? Komputer, jakies DVD??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2010 Udostępnij Napisano 18 maja 2010 Dzielimy wydatki pół na pół ? a kable ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys420 Napisano 19 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2010 Witam ! Do: pacio94Źródłem dźwięku będzie PC przy karcie Asus Xonar XD/DX Do: muzyczny_gośćKabli w to nie wliczam bo dostane je za darmo od znajomego ! Hmmm skoro mówicie że Harman/Kordon pożera wiele pieniędzy to pomóżcie znaleźć coś odpowiedniego. Ekspertem od dźwięku nie jestem ale też byle czym się nie zadowolę ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 maja 2010 Udostępnij Napisano 19 maja 2010 Kolumny KODA AV-702 pojawiają się na Allegro jako powystawowe lub używane z gwarancją w okolicy 500zł.Więc spokojnie mieścisz się z Harmanem w 2 tysiącach, a masz sporą szansę kupić zamiast HK3390 wyższy model, czyli 3490.http://www.ceneo.pl/261770A jak zostanie Ci 100 czy 200zł, to kup sobie używany, firmowy odtwarzacz CD. Warto mieć go jako źródło dźwięku jeśli używasz płyt CD....Inna możliwość- to stereofoniczny amplituner Yamaha RX-797. Ten amplituner również zbiera pochlepbne recenzje , jest ciut tańszy.http://www.ceneo.pl/261770sRównież ma wyjście na subwoofer, jeżeli kiedyś zabraknie Ci basu Poza tym - kupując używane Kody 702 jeżeli będziesz za jakiś czas chciał coś mocniejszego/leszego/droższego, to nie będzie problemów z ich odsprzedażą i najwyżej stracisz na tym interesie 100zł (czyli chyba kwota do zaakceptowania...).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys420 Napisano 20 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2010 Witam ! Chciałem wprowadzić małą poprawkę, sprzęt ten będzie do pokoju o powierzchni 18m2I jeszcze mam pytanie, co będzie lepsze do tego pokoju ? :a) Yamaha PianoCraft MCR-840 ze zmienionymi kablami na lepsze oczywiście b)Głośniki Mission M33 + apmlituner np. Harman\Kordon HK3390Pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 21 maja 2010 Udostępnij Napisano 21 maja 2010 A ja polecam Tobie zesstawienie NADa C315 BEE (na allegro wyrwiesz za 999zl) i do tego jakies konkretne glosniki - Monitor Audio br2, Acoustic Energy Aelite 2 (najlepsze), Dali Lektor 2 . Ograniczylem sie tutaj do kolumn podstawkowychTwoje pomieszczenie nie jest w cale takie male tym bardziej polecam kolumny AELITE 2 ktore potrafia naglosnic taki metraz z odpowiednia podstawa basowa. Ewentualnie Dali Lektor 2 tez potrafi niezle soki wydusic z NADa Znajomy posiada zestawienie Assus Xonar Essence + NAD C315 + Aelite 2 i brzmi to na prawde znakomicie zarowno przy muzyce, grach czy kinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys420 Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2010 Witam ponownie ! Nie chcę otwierać nowego tematu dlatego zapytam jeszcze tutaj, jaka jest różnica miedzy :a)Yamaha PianoCraft MCR-810b)Yamaha PianoCraft MCR-840 Był bym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź Pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts