matys420 Napisano 17 maja 2010 Napisano 17 maja 2010 (edytowany) Witam ! Szukam sprzętu stereo do 2000~2200 do pokoju o powierzchni ok~25m2. Sprzęt będzie użytkowany w 70% do muzyki i 30% gry i filmy.Zależy mi na dobrym basie i wyraźnym dźwięku ! Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ! Edytowano 17 maja 2010 przez muzyczny_gość zmieniłem nazwę tematu. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2010 Napisano 17 maja 2010 Witamy na forum, co ma wejść w skład zestawu ? Odpisz, cytując
matys420 Napisano 18 maja 2010 Autor Napisano 18 maja 2010 Mają to byś głośniki Stereo i Amplituner stereo. Myślałem na amplitunerem i doszedłem do wniosku że Harman/Cordon z niżesz półki był by dobry + jakieś głośniki tylko nie wiem jakie ! A może lepiej jakiś inny Ampek ? Dajcie pomysły Z góry dziękuję i pozdrawiam ! Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 18 maja 2010 Napisano 18 maja 2010 W takim budżecie amplituner Harmana zabiera sporą częsć kasy. Podstawowy (co nie znaczy zły) model - HK3390 kosztuje ok. 1400zł. Zakładając te 800zł na kolumny najlepszym wyborem są chyba KODY AV-702 v.2, problem w tym, że ten zestaw nie do końca zgrywa się ze sobą poziomem. Amplituner spokojnie może grać z lepszymi kolumnami. Co nie zmienia faktu, że takie połączenie da ci na pewno zadowalający dźwięk (przy okazji w przyszłosci upgrade będzie łatwiejszy - wystarczy zmiana kolumn). Do tego dorzucasz sobie jakies podstawowe kabelki np. Oehlbach 2x2,5mm i masz naprawdę niezłe stereo za niedużą kwotę.Pytanie tylko co ze źródłem? Komputer, jakies DVD??? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 18 maja 2010 Napisano 18 maja 2010 Dzielimy wydatki pół na pół ? a kable ? Odpisz, cytując
matys420 Napisano 19 maja 2010 Autor Napisano 19 maja 2010 Witam ! Do: pacio94Źródłem dźwięku będzie PC przy karcie Asus Xonar XD/DX Do: muzyczny_gośćKabli w to nie wliczam bo dostane je za darmo od znajomego ! Hmmm skoro mówicie że Harman/Kordon pożera wiele pieniędzy to pomóżcie znaleźć coś odpowiedniego. Ekspertem od dźwięku nie jestem ale też byle czym się nie zadowolę ! Odpisz, cytując
RoRo Napisano 19 maja 2010 Napisano 19 maja 2010 Kolumny KODA AV-702 pojawiają się na Allegro jako powystawowe lub używane z gwarancją w okolicy 500zł.Więc spokojnie mieścisz się z Harmanem w 2 tysiącach, a masz sporą szansę kupić zamiast HK3390 wyższy model, czyli 3490.http://www.ceneo.pl/261770A jak zostanie Ci 100 czy 200zł, to kup sobie używany, firmowy odtwarzacz CD. Warto mieć go jako źródło dźwięku jeśli używasz płyt CD....Inna możliwość- to stereofoniczny amplituner Yamaha RX-797. Ten amplituner również zbiera pochlepbne recenzje , jest ciut tańszy.http://www.ceneo.pl/261770sRównież ma wyjście na subwoofer, jeżeli kiedyś zabraknie Ci basu Poza tym - kupując używane Kody 702 jeżeli będziesz za jakiś czas chciał coś mocniejszego/leszego/droższego, to nie będzie problemów z ich odsprzedażą i najwyżej stracisz na tym interesie 100zł (czyli chyba kwota do zaakceptowania...).Pozdrawiam Odpisz, cytując
matys420 Napisano 20 maja 2010 Autor Napisano 20 maja 2010 Witam ! Chciałem wprowadzić małą poprawkę, sprzęt ten będzie do pokoju o powierzchni 18m2I jeszcze mam pytanie, co będzie lepsze do tego pokoju ? :a) Yamaha PianoCraft MCR-840 ze zmienionymi kablami na lepsze oczywiście b)Głośniki Mission M33 + apmlituner np. Harman\Kordon HK3390Pozdrawiam ! Odpisz, cytując
Avatar Napisano 21 maja 2010 Napisano 21 maja 2010 A ja polecam Tobie zesstawienie NADa C315 BEE (na allegro wyrwiesz za 999zl) i do tego jakies konkretne glosniki - Monitor Audio br2, Acoustic Energy Aelite 2 (najlepsze), Dali Lektor 2 . Ograniczylem sie tutaj do kolumn podstawkowychTwoje pomieszczenie nie jest w cale takie male tym bardziej polecam kolumny AELITE 2 ktore potrafia naglosnic taki metraz z odpowiednia podstawa basowa. Ewentualnie Dali Lektor 2 tez potrafi niezle soki wydusic z NADa Znajomy posiada zestawienie Assus Xonar Essence + NAD C315 + Aelite 2 i brzmi to na prawde znakomicie zarowno przy muzyce, grach czy kinie. Odpisz, cytując
matys420 Napisano 21 maja 2010 Autor Napisano 21 maja 2010 Witam ponownie ! Nie chcę otwierać nowego tematu dlatego zapytam jeszcze tutaj, jaka jest różnica miedzy :a)Yamaha PianoCraft MCR-810b)Yamaha PianoCraft MCR-840 Był bym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź Pozdrawiam ! Odpisz, cytując
Recommended Posts