Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich.
Mam pewien problem z amplitunerem Yamaha RX-V440RDS. Mianowicie: kiedy włączam jakikolwiek efekt przestrzenny, nie działa lewy kanał. Tak samo dzieje się przy puszczeniu sygnału z Yamahy CDX-493 kablem optycznym i ustawieniu dźwięku na stereo.

Natomiast wszystko działa poprawnie przy puszczeniu dźwięku na 6CH INPUT i wszystkich innych analogowych wejść przy ustawieniu dźwięku na stereo.

Na początku myślałem, że jest coś nie tak w ustawieniach. Teraz już myślę, że sprawdzałem wszystko - choć mogę się mylić.

Pomóżcie - doradźcie, proszę, co zrobić/sprawdzić bo gwarancja już minęła icon_sad.gif
Napisano
Jeżeli w ustawieniach nie było nic przestawiane, a usterka wystąpiła samoczynnie, to niestety wygląda na to, że uszkodzony jest procesor dźwięku. Nie powiem dokładnie który element, bo to i tak nie ma znaczenia. Serwis tu się kłania.
Napisano
Aj... jak ja wytrzymam bez mojego amplitunerka przez pare tygodni. A moze masz jakies sugestie co moglbym jeszcze sprawdzic w ustawieniach? Bo mozliwe ze cos jednak poprzestawialem...

A tak swoją drogą, gdzie w Warszawie jest serwis Yamahy?