pirania Napisano 22 lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 lipca 2010 jestem posiadaczem MA BR6 i waham sie pomiędzy HK 260+MD 980 czy Onkyo 607 z podobnej klasy CD. Do tego "seryjne" DVD do bajek dla dzieci. Czy warto wogóle do takiego zestawy dodawać CD czy poprostu DVD ? Ma ktoś zapięte BR 6-tki do HK ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 22 lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 lipca 2010 Czy ja dobrze przeczytałem? Masz na myśli amplitunery kina domowego? To dlaczego zakładasz temat w dziale stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirania Napisano 22 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 2010 po mojemu to jestem po prostu gdzieś pomiędzy stereo a KD, stąd tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 22 lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 lipca 2010 Tak się nie da. Przeczytaj i określ się jednoznacznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirania Napisano 24 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2010 decyzja zapadła, kompletuje stereo, co jakie zestaw klocków do MA BR6 zatem ? poważnie rozważam HK 980/HD980, czy ktoś posiada taki zestaw ? muzyka to rock po całej szerokości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avatar Napisano 24 lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 lipca 2010 Zastanow sie gleboko nad czyms o klase przynajmniej lepszym czyli wzmacniacz NAD 355 i do tego np CD NAD 545. HK jest dobre i slucha sie tego dosc przyjemnie ale jest to sprzet raczej odgrywajacy dzwieki nie majacy wiele wspolnego z muzykalnoscia. Nad juz idze bardziej w strone sprzetu profejonalnego. Zdecydowanie warto przynajmniej posluchac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lughard Napisano 24 lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 lipca 2010 Pirania, też jestem posiadaczem MA BR6 i jako że zacząłem przygodę z audio od kina domowego to napędza je HK AVR 255. Muzyka w stereo (jak na amplituner w tym przedziale cenowym) jest naprawdę bardzo satysfakcjonująca. A jednak chciałoby się wydobyć z tych kolumn jeszcze więcej, dlatego rozpocząłem poszukiwania wzmacniacza, który pokazałby stereo w dobrym wydaniu. Obecnie rozważam zakup wspomnianego już NADa 355, a także Cambridge Audio Azur 740A lub 840A. Wzmacniacze Harmana na wstępie odrzuciłem, gdyż nie ma za bardzo w czym wybierać tzn. są tylko 2 modele (HK 980 i HK 990, a pomiędzy nimi ogromna różnica, także w cenie). Najlepiej dobrać sprzęt do własnych upodobań brzmieniowych, a do tego droga wiedzie tylko jedna - odsłuchy. Sam poszukuję wzmacniacza, który zagra z BR6 dźwiękiem pełnym, raczej ciepłym, z głębokim, kontrolowanym basem. Ale Ty możesz woleć coś zupełnie innego... . Przedstaw swoje oczekiwania odnośnie brzmienia i inne uwarunkowania (najważniejsze to jak zawsze finansowe ), a bardziej doświadczeni ode mnie użytkownicy forum na pewno doradzą Ci coś wartego przesłuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirania Napisano 25 lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2010 podziękował, posłucham i napiszę co na koniec wybrałem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts