pirania #1 Napisano 22 lipca 2010 jestem posiadaczem MA BR6 i waham sie pomiędzy HK 260+MD 980 czy Onkyo 607 z podobnej klasy CD. Do tego "seryjne" DVD do bajek dla dzieci. Czy warto wogóle do takiego zestawy dodawać CD czy poprostu DVD ? Ma ktoś zapięte BR 6-tki do HK ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #2 Napisano 22 lipca 2010 Czy ja dobrze przeczytałem? Masz na myśli amplitunery kina domowego? To dlaczego zakładasz temat w dziale stereo? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pirania #3 Napisano 22 lipca 2010 po mojemu to jestem po prostu gdzieś pomiędzy stereo a KD, stąd tutaj Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #4 Napisano 22 lipca 2010 Tak się nie da. Przeczytaj i określ się jednoznacznie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pirania #5 Napisano 24 lipca 2010 decyzja zapadła, kompletuje stereo, co jakie zestaw klocków do MA BR6 zatem ? poważnie rozważam HK 980/HD980, czy ktoś posiada taki zestaw ? muzyka to rock po całej szerokości... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Avatar #6 Napisano 24 lipca 2010 Zastanow sie gleboko nad czyms o klase przynajmniej lepszym czyli wzmacniacz NAD 355 i do tego np CD NAD 545. HK jest dobre i slucha sie tego dosc przyjemnie ale jest to sprzet raczej odgrywajacy dzwieki nie majacy wiele wspolnego z muzykalnoscia. Nad juz idze bardziej w strone sprzetu profejonalnego. Zdecydowanie warto przynajmniej posluchac Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lughard #7 Napisano 24 lipca 2010 Pirania, też jestem posiadaczem MA BR6 i jako że zacząłem przygodę z audio od kina domowego to napędza je HK AVR 255. Muzyka w stereo (jak na amplituner w tym przedziale cenowym) jest naprawdę bardzo satysfakcjonująca. A jednak chciałoby się wydobyć z tych kolumn jeszcze więcej, dlatego rozpocząłem poszukiwania wzmacniacza, który pokazałby stereo w dobrym wydaniu. Obecnie rozważam zakup wspomnianego już NADa 355, a także Cambridge Audio Azur 740A lub 840A. Wzmacniacze Harmana na wstępie odrzuciłem, gdyż nie ma za bardzo w czym wybierać tzn. są tylko 2 modele (HK 980 i HK 990, a pomiędzy nimi ogromna różnica, także w cenie). Najlepiej dobrać sprzęt do własnych upodobań brzmieniowych, a do tego droga wiedzie tylko jedna - odsłuchy. Sam poszukuję wzmacniacza, który zagra z BR6 dźwiękiem pełnym, raczej ciepłym, z głębokim, kontrolowanym basem. Ale Ty możesz woleć coś zupełnie innego... . Przedstaw swoje oczekiwania odnośnie brzmienia i inne uwarunkowania (najważniejsze to jak zawsze finansowe ), a bardziej doświadczeni ode mnie użytkownicy forum na pewno doradzą Ci coś wartego przesłuchania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pirania #8 Napisano 25 lipca 2010 podziękował, posłucham i napiszę co na koniec wybrałem... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach