Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Odkurzyłem ostatnio sprzęt sprzed 20-25lat. Podłączyłem z nadzieją że coś pogra. Grać gra ale szumi, bębni i wyje. Dźwięk jest okropny. Wygląda to tak:

Korektor nie działa. Działał chwilę a później(po bawieniu się kablami) przestał. Wydaje mi się że podłączyłem dobrze. Z tyłu napisane jest przy gniazdach do czego są. Np. "Wyjście/Wejście" "Korektor". Kabelek podłączyłem od korektora w gniazdo "Wejście/Wyjście" a drugi koniec do amplitunera w gniazdo z napisem "Korektor" i nie działa ;/.
Czy ta słaba jakość dźwięku wynika ze staroście sprzętu, starych kabli, nienadających się już kolumn czy reszty sprzętu(korektor,amplituner,tuner)? A może z tego że nie umiem tego poprawni nastawić? Czy wszystko jest do wyrzucenia czy wystarczy wymienić kolumny/kable?
Z góry dzięki za odpowiedzi ;]

P.S. Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Nic prawie na nich nie widać, prócz nazwy modelu. Jeśli lepsza jakość zdjęć miałaby pomóc to piszcie.
Napisano
Lepiej napisz co to za sprzęt: elektronika, kolumny. Bo ze zdjęć, to można się jedynie domyślać. A korektor odłącz od zestawu. Nawet gdyby działał, szkoda psuć nim brzmienia. Kable, no cóż one tu pewnie najmniej winne, choć styki można by przeczyścić a kable głośnikowe zarobić od nowa.