Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich kino i audio maniaków... Mam nie mały problem. (historia przerabiana tutaj 200 razy)
Mieszkam w Wielkiej Brytani fachowość porad audio = tytułowi tematu. Posiadam telewizor (TAK WIEM TELEWIZOR NIE TUTAJ....ale cierpliwości proszę....) samsung mod:le400c 750 (3D) + samsung blue-ray BD c6900 (3D) i chciałbym postawić system nagłośnienia 7.1

Mam taki pomysł:

Fronty: Monitor audio Bx2 (odsłuchane i niesamowite..jak dla mnie)

satelity, centralny, sub, z wielopaka KEF mod: KHT 2005.3 (tak jak u góry)

Pytanie jakie AV postawic pod to wszystko??????
Osobiscie czaje sie na Onkyo TX-SR 608B ale cenowo bardziej mnie kusi model 508...
Czy to dobry zestaw??? Czy suport dla 3D wizja + dzwiek opisany w tych jednostkach to CHWYT marketingowy???? hdmi 1.4???? osobiscie wszystko ciagnie mi na kablu hdmi seri 1.3c. i daje rade.... Bo jesli tak to wolałbym model onkyo 505 7.1 z przed około3 lat...kilka pochwał i awardów dostał...

Czy odtwarzacz blue-ray jest dobrym pomysłem na słuchanie muzyki stero ( stad te fronty monitor audio...lubie stereo) a jesli nie to co polecacie????

dzieki wielkie za wszelkie fachowe wypowiedzi.
Napisano
Jeżeli chcesz słuchać muzyki na CD - to spokojnie kupisz na Wyspach za małe pieniadze używany odtwarzacz CD. Będziesz miał lepszą jakość niż z podstawowego modelu BR czy DVD, oraz lepszy komfort obsługi.
A jeżeli chcesz amplituner ONKYO, to bez problemu kupisz też CDka Onkyo (oczywiście, odtwarzacz CD nie musi być tej samej firmy co amplituner).

Co do Onkyo - jeżeli chcesz mieć 7.1, to potrzebujesz pewnego zapasu mocy. Dlatego (i nie tylko dlatego) lepiej nie kupować podstawowego (najtańszego) modelu danej firmy.

Pozdrawiam
Napisano
A dziekuje za odpowiedz! Nie napisałem ze koniecznie chce onkyo... nie jestem jakims fanatykiem... jesli masz jakiegos innego faworyta popartego swoim doswiadczeniem (pare tysiaków postów....szacun...w pełni) to prosze o podpowiedz... jesli potrzbna jest ci pełna specyfikacja sprzetu (głosników ) to oczywiscie załącze... A powiedz co myslisz o takim zestawieniu głosników??? Pomieszczenie ma 45 metrów kwadratowych. jest prawie idealnie kwadratowe.
Napisano
No to teraz podałes najważniejszą informacje... 45m2 i monitory na front??? To się zdecydowanie nie sprawdzi, musisz mieć duże podłogówki!!!

Podaj jaki masz dokładnie budżet (w funtach) i cos poszukamy dla ciebie. Oni robią takie piękne przeceny na sprzęt, że patrząc na to tutaj w PL idzie się załamać... ostatnio sprowadziłem z UK kolumny (nowe w pudełkach) przecenione o 60%.
Napisano
no tak wiec.... wiem to moze bedzie wygladało snobistycznie ale tak nie jest....na sprzet grajacy czyli głosniki + AV mam przeznaczone 1700Ł. Co do tych monitorów to sam nie wiem co mam myslec....sa swietne.... i mimo ze małe to graja naprawde mocno, bardzo dobrze separowane sa wokale i instrumenty po sklepach smigam z płyta ENYA obfita w mocny wokal niezła dawka sopranu i ciezkawego basu. Po przesłuchaniu wielu głosników te zostały mi w pamieci no a zestaw KEFira posiada rewelacyjny subwofer bardzo szybki i zdecydowany, nie głucho dudniacy....a i satelitki niezle sobie radziły.... ale czekam z niecierpliwoscia na porade... podam link (byc moze znany) sklep ma niezłą oferte online warto pogrzebac. pozdrawiam

http://www.richersounds.com/