koziakaka #1 Napisano 8 września 2010 Witam.Posiadam kolumny Mission M74 oraz amplituner STR-DB940. Dotychczas jako odtwarzacza muzyki uzywalem konsoli PS3, jednak chcialbym zakupic CD player z prawdziwego zdazenia. Chcialbym przeznaczyc na ten cel ok 150-180zl, sprzet oczywiscie uzywany. Co moglibyscie mi polecic? Slucham niemal wszystkiego - electro/ambient/downtempo, jazz/nujazz, lzejszego rocka, synthpopu oraz czasem rapu. Czy odczuje duza roznice w jakosci dzwieku, po przesiadce na PS3 na odtwarzacz w podanej przeze mnie kwocie? Z tego co czytalem, konsola ta radzi sobie calkiem niezle z dzwiekiem.Drugie pytanie - zakupilem kolumny i wspomniany wyzej amplituner - mialem zamiar rozbudowac to do pelnego 5.1, jednak teraz wiem, ze nie potrzebuje - stereo mi wystarcza. Czy powinienem wymienic ten amplituner na wzmacniacz podobny cenowo? Czy duzo zyskam na tym na jakosci? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 9 września 2010 Kupując nowy wzmacniacz czy amplituner stereo w cenie tego QSa - niekoniecznie będzie lepiej.DB-940QS to na przełomie wieków najwyższy model ze średniej serii SONY i w stereo spisuje się całkiem dobrze (w przeciwieństwie do modeli serii podstawowej) i mocy mu wystarcza.Kolejna rzecz - niecałe 200zł na odtwarzacz CD"z prawdziwego zdarzenia..." to trochę mało. Przy takich aspiracjach to raczej wypada szukać czegoś w okolicy 500zł, a pewnie lepiej wylądować w okolicach tysiąca (oczywiście myślę tu o sprzęcie używanym).Jeżeli jednak chcesz się zmieścić w planowanej kwocie, to warto kupić coś z serii SONY CDP-XE5x0. Nie kosztują zbyt wiele (chociaż za najnowszy model z tej serii tj. XE570 w idealnym stanie sprzedawcy mogą chcieć nawet 350-400zł), a lasery do nich są ogólnodostępne i tanie (poniżej 50zł). Jeżeli możesz dołożyć i wydać 300zł, to kolejna propozycja to SONY XE-800 (lub tańszy 700, a 900 będzie już droższy) lub coś ze starszej, ale wyższej serii ES (choćby 202/222/229ES).Oczywiście na SONY świat się nie kończy - ale na początek warto poszukać czegoś z tanim laserem (jakby padł). Warto poszukać choćby starszych ONKYO, Yamahy czy Harmana ...Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach