Zaraza #1 Napisano 19 września 2010 WitamDzisiaj kupiłem kino domowe onkyo z głośnikami quadrala. Amplituner, dvd i tv połączyłem przez kabele hdmi i dzwięk zamiast lecieć na głośniki quadrala leci na głośnik TV. Głośniki są dobrze podłączone bo robiłem speaker test i było oka.Jestem laikiem i proszę o pomoc bo nie wiem jak to zmienić.Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 19 września 2010 Twój amplituner może nie mieć dekodera HDMI - czyli przesyła sygnał (dźwięk i obraz) dalej do TV, ale nie potrafi wydobyć z niego dźwięku (wyjaśnienie "łopatologiczne" ) i puścić na kolumny. Sprawdź w instrukcji, czy Twoje ONKYO ma taką możliwość - prawdopodobnie nie...Podłącz DVD z amplitunerem kablem cyfrowym (optycznym lub koaksjalnym - czyli pojedyńczym kablem cinch 75om) i będziesz miał dźwięk wielokanałowy...Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zaraza #3 Napisano 19 września 2010 Amplituner ma dekoder HDMI. Ogólnie bo dvd moge połączyć innymi kablami ale TV tylko przez hdmi moge podłączyć bo takie mam tylko wyjście z dekodera. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kazio2678 #4 Napisano 19 września 2010 W ustawieniach amplitunera powinna byc opcja HDMI audio out lub cos podobnego,poszukaj w menu.Nastepnie zmien na Amp bo prawdobodobnie w tym momencie jest ustawione na TV powinno pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach