Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
Planuję zakup sprzętu M-Audio CS-525 i do tego subwoofer Jamo Sub200.
W dokumentacji M-Audio pisze, że posiada ona wyjście na subwoofer, jednakże po obejrzeniu jej tylnej części wyjścia takowego nie zobaczyłem.
Jest tam jednak wyjście koaksjalne (L i R) na chincha, w takim razie dało by radę podpiąć subwoofer właśnie pod to wyjście?
Z góry dzięki za pomoc! )
Napisano
Nie podłączaj suba pod wyjście koaksjalne.
Subwoofer podpinasz albo pod gniazdo opisane jako subwoofer, albo jeśli sub ma wejście i wyjście głośnikowe - to kablami głośnikowymi od wieży poprzez sub aż do kolumn.

Pozdrawiam
Napisano
No właśnie już sam nie wiem.. Na oficjalnej stronie M-Audio pisze, że takowe wyjście jest..
Podeślę jeszcze dwa zdjęcia tyłu amplitunera:

Jedno zdjęcie jest niewyraźne, ale niestety takie dostałem..
Na lewo od wyjścia optycznego, u góry jest czerwone wyjście na chincha - może to jest to wyjście?
Napisano
Nie ma wyjscia na subwoofer masz tam od lewej:
-SCART
-poniżej antenowe
-HDMI
-wyjscie analogowe audio 2RCA
-trzy na górze (czerwony, niebieski, zielony) to COMPONENT video
-pod nim COAXIAL audio, COMPOSITE video, S-Video i OPTICAL audio
-pod zgrupowanie wejscie stereo AUX IN
Napisano
Trochę ciężka sprawa, bo JAMO nie ma wejscia wysokopoziomowego (SPEAKER LEVEL) z przelotką In/Out, tylko sacm In co komplikuje sprawę. Normalnie idą kable z wieży do suba i z suba do kolumn, a tutaj nie ma takiej możliwosci... obawiam się, że SUB200 się nie sprawdzi icon_sad.gif
Napisano
Eh. W takim razie będę musiał rozejrzeć się za innym sprzętem..
Myślę nad Onkyo CS325/525, albo ewentualnie Yamahą Pianocraft E320, tylko że jest ona nieco droższa..
Różnica między Onkyo 325 a 525 to tylko brak USB i DACa w odtwarzaczu CD? Czy coś więcej?