divi11 Napisano 18 listopada 2010 Napisano 18 listopada 2010 Da sie podlączyć głośniki z wieży Philips FW-C399 do laptopa? jest jakis zmiennik zeby podlaczyc kabelki z głosnikow do laptopa?aha w wieży jest wejście AUX i słyszałem ze do niego nie trzeba miec wzmacniacza? to prawda i tak to jak to podlaczyc? jakimi kabalmi? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 18 listopada 2010 Napisano 18 listopada 2010 Nic prostszego, kablem 2RCA-jack łączysz laptopa (LINE OUT/HEADPHONES OUT; w każdym razie jakieś wyjście audio) z wieżą (AUX) i gra. Odpisz, cytując
divi11 Napisano 18 listopada 2010 Autor Napisano 18 listopada 2010 czyli mam kupić coś takiego?jakiej firmy polecacie? czy jakies specjalne wymagania czy cos?http://allegro.pl/kabel-prolink-classic-2r...1307952040.html takie cos moglo by byc?aha i nie spali mi sie karta dzwiekowa ani nic?i od razu chcialbym sie zapytac o antene do tego radia da sie wogole do wieży dokupic antene z wiekszym zasiegiem? i lepsza wogole? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 18 listopada 2010 Napisano 18 listopada 2010 Kup raczej taki link sygnał analogowy jest podatny na zakłócenia, przyjmuje się, że długość 5m jest graniczna i nie powinno się jej raczej przekraczać. Poza tym ten z serii Exclusive jest ekranowany i ogólnie solidniej wykonany, a różnica w cenie niewielka.Co do anteny. Nie masz w domu instalacji z anteną dachową??? Jeśli nie to możesz kupić pokojową ze wzmacniaczem, ale z doświadczenia powiem ci, że one raczej nie działają za dobrze, zdecydowanie lepszą opcją jest zakup nawet jakiejś małej zaokiennej. Musisz wiedzieć gdzie jest najbliższy nadajnik, ustawiasz na niego antenę i cieszysz się mocnym sygnałem. W celu rozwiania wątpliwości anteny są zupełnie uniwersalne, nie potrzebujesz jakiejś konkretnie do Philips'a. Odpisz, cytując
divi11 Napisano 18 listopada 2010 Autor Napisano 18 listopada 2010 aha i jeszcze jedno pytanie ten kabel podlacza sie do laptopa w miesjce słuchawek? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 18 listopada 2010 Napisano 18 listopada 2010 Tak!I działa regulacja głośności z laptopa - oraz z wieży.Nie należy ustawiać maksymalnego poziomu głośności na wyjściu z laptopa, bo są wtedy największe zniekształcenia i coś może "polecieć" w podłączonym do niego sprzęcie.Co do anteny - jeżeli zdecydujesz się na antenę wewnętrzną ze wzmacniaczem, to nie kupuj uniwersalnej (radiowo-telewizyjną), ale tylko radiową!Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts