divi11 Napisano 18 listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 Da sie podlączyć głośniki z wieży Philips FW-C399 do laptopa? jest jakis zmiennik zeby podlaczyc kabelki z głosnikow do laptopa?aha w wieży jest wejście AUX i słyszałem ze do niego nie trzeba miec wzmacniacza? to prawda i tak to jak to podlaczyc? jakimi kabalmi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 Nic prostszego, kablem 2RCA-jack łączysz laptopa (LINE OUT/HEADPHONES OUT; w każdym razie jakieś wyjście audio) z wieżą (AUX) i gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divi11 Napisano 18 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 czyli mam kupić coś takiego?jakiej firmy polecacie? czy jakies specjalne wymagania czy cos?http://allegro.pl/kabel-prolink-classic-2r...1307952040.html takie cos moglo by byc?aha i nie spali mi sie karta dzwiekowa ani nic?i od razu chcialbym sie zapytac o antene do tego radia da sie wogole do wieży dokupic antene z wiekszym zasiegiem? i lepsza wogole? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 Kup raczej taki link sygnał analogowy jest podatny na zakłócenia, przyjmuje się, że długość 5m jest graniczna i nie powinno się jej raczej przekraczać. Poza tym ten z serii Exclusive jest ekranowany i ogólnie solidniej wykonany, a różnica w cenie niewielka.Co do anteny. Nie masz w domu instalacji z anteną dachową??? Jeśli nie to możesz kupić pokojową ze wzmacniaczem, ale z doświadczenia powiem ci, że one raczej nie działają za dobrze, zdecydowanie lepszą opcją jest zakup nawet jakiejś małej zaokiennej. Musisz wiedzieć gdzie jest najbliższy nadajnik, ustawiasz na niego antenę i cieszysz się mocnym sygnałem. W celu rozwiania wątpliwości anteny są zupełnie uniwersalne, nie potrzebujesz jakiejś konkretnie do Philips'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divi11 Napisano 18 listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 aha i jeszcze jedno pytanie ten kabel podlacza sie do laptopa w miesjce słuchawek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 listopada 2010 Tak!I działa regulacja głośności z laptopa - oraz z wieży.Nie należy ustawiać maksymalnego poziomu głośności na wyjściu z laptopa, bo są wtedy największe zniekształcenia i coś może "polecieć" w podłączonym do niego sprzęcie.Co do anteny - jeżeli zdecydujesz się na antenę wewnętrzną ze wzmacniaczem, to nie kupuj uniwersalnej (radiowo-telewizyjną), ale tylko radiową!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts