Karlek Napisano 2 grudnia 2010 Napisano 2 grudnia 2010 Witam,więc zawitałem do tego forum posiadając taką a nie inną wieżę ( jak w tytule )jestem z niej zadowolony, aczkolwiek dzisiaj odwracając ją po długiej przerwie, zauważyłem, że ma wejście na subwooferPisze subwoofer out i jest taki port ala cincz?Wybaczcie słabą jakość zdjęcia, więc moje pytanie brzmi co moge do tego podłączyć ? I jak ? I co zakupić Wybaczcie zzieleniałe pytania. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 3 grudnia 2010 Napisano 3 grudnia 2010 Mało co widać, ale zapewne jest to dedykowane wyjścia na subwoofer aktywny Odp to: sub aktywny Odpisz, cytując
Karlek Napisano 3 grudnia 2010 Autor Napisano 3 grudnia 2010 dzięki za odpowiedź, udało mi się skołować lepszy aparat, więc wsadzam nową fotę, i stale mam podpięty komputer do tej właśnie wieży, czy ten subwoofer się podpina tylko tym jednym kablem ? Wybaczcie moją zieloność Odpisz, cytując
Angel Napisano 3 grudnia 2010 Napisano 3 grudnia 2010 Subwoofer jest jeden i gra mono, podobno przy tych częstotliwościach, które emituje nie jesteśmy w stanie określić miejsca, z którego dociera dźwięk. Ale i tak warto go postawić w centrum bazy stereo. A kabelek podłączamy jeden. Gdybyś chciał podłączyć dwa subwoofery, mogłoby być gorzej. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 3 grudnia 2010 Napisano 3 grudnia 2010 Tak jednym kablem, kupno suba to jedno, ustawienie to drugie i bardzo istotne. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 3 grudnia 2010 Napisano 3 grudnia 2010 Cytat Ale i tak warto go postawić w centrum bazy stereo. Niekoniecznie w środku - często w instrukcjach do kolumn pokazany jest schemat z subem w rogu... Cytat A kabelek podłączamy jeden. Gdybyś chciał podłączyć dwa subwoofery, mogłoby być gorzej. Wystarczy kabel typu Y do subwoofera: z amplitunera łączymy pojedyńczym kablem, który się rozdwaja - i możemy połączyć 2 suby (ale najlepiej - gdy są identyczne). Co do sensu takiego rozwiązania - gdy mamy kupić 2 suby, to zazwyczaj stosuje się jednak jeden lepszy ... i droższy ... Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts