Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
więc zawitałem do tego forum posiadając taką a nie inną wieżę ( jak w tytule )
jestem z niej zadowolony, aczkolwiek dzisiaj odwracając ją po długiej przerwie, zauważyłem, że ma wejście na subwoofer

Pisze subwoofer out i jest taki port ala cincz?

Wybaczcie słabą jakość zdjęcia, więc moje pytanie brzmi co moge do tego podłączyć ? I jak ? I co zakupić icon_smile.gif

Wybaczcie zzieleniałe pytania.
Napisano
dzięki za odpowiedź, udało mi się skołować lepszy aparat, więc wsadzam nową fotę, i stale mam podpięty komputer do tej właśnie wieży, czy ten subwoofer się podpina tylko tym jednym kablem ? Wybaczcie moją zieloność icon_smile.gif
Napisano
Subwoofer jest jeden i gra mono, podobno przy tych częstotliwościach, które emituje nie jesteśmy w stanie określić miejsca, z którego dociera dźwięk. Ale i tak warto go postawić w centrum bazy stereo. A kabelek podłączamy jeden. Gdybyś chciał podłączyć dwa subwoofery, mogłoby być gorzej.
Napisano
Cytat

Ale i tak warto go postawić w centrum bazy stereo.

Niekoniecznie w środku - często w instrukcjach do kolumn pokazany jest schemat z subem w rogu...

Cytat

A kabelek podłączamy jeden. Gdybyś chciał podłączyć dwa subwoofery, mogłoby być gorzej.

Wystarczy kabel typu Y do subwoofera: z amplitunera łączymy pojedyńczym kablem, który się rozdwaja - i możemy połączyć 2 suby icon_wink.gif (ale najlepiej - gdy są identyczne).
Co do sensu takiego rozwiązania - gdy mamy kupić 2 suby, to zazwyczaj stosuje się jednak jeden lepszy ... i droższy ... icon_rolleyes.gif

Pozdrawiam