Skocz do zawartości

Jakie Kolumny podstawkowe stereo do Onkyo YX-SR608 w cenie do około 1000zl.

Recommended Posts

Napisano
Witam
Posiadam amplituner ONKYO TX-RS608. Poszukuje kolumn podstawkowych stereo w cenie do 1000zł za parę, ewentualnie mogę trochę przegiąć.

Głównie z głośników będą wydobywać się dźwięki z gier, mniej filmy. Muzy planuje słuchać rzadko chyba że jako radio internetowe jako podkład do gry.
Dodam że do tego stereo planuje też dokupić subwoofer.

Nie znam się na głośnikach i nie wiem czy raczej unikać tych z głośnikiem niskotonowym jeżeli planuje dokupić subwoofer. Czy dźwięk z tego głośnika niskotonowego to zupełnie co innego jak subwoofer.

Narazie znalazłem takie (kierowałem się wyglądam bo jak mówiłem nie znam się):
- Jbl ES 30
- Jamo C 403
- Wharfedale Diamond 9.1
- Monitor Audio Reference Silver 1
- Dali Concept 1
- Monitor Audio BX2
- Monitor Audio M2

Proszę o radę
Napisano
W tym budżecie przy takiej powierzchni:
Klipsch B3
Magnat Quantum 603
DALI Concept 2
Co do tego bass-reflexu to z tym przysuwaniem to jest raczej mit... bas będzie się potęgował przy zbliżaniu do ścian bez względu na to czy to konstrukcja zamknięta, band-pass, czy inny bass-reflex. Umiejscowienie wylotu nie odgrywa tutaj większej roli, no oczywiście gdyby tylna ścianka dotykała ściany i otwór byłby zasłonięty to mogłoby nie być najlepiej (chociaż nieraz zatykanie daje pozytywne skutki), tak poza tym nie sugeruj się czy z przodu, czy z tyłu.