mateusz9559 Napisano 19 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2010 Witam!W najbliższym czasie stanę się szczęśliwy posiadaczem 2 kolumn stx-f180 i nie wiem na jaki wzmacniacz się zdecydować. Chodzi mi o używany jak najtańszy wzmacniacz typu radmor czy diora. Proszę o propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2010 Hmmm, jak ludziom niewiele potrzeba do szczęścia Tylko nie mów, że dobrowolnie wybrałeś te kolumny i zamierzasz słuchać na nich muzyki?Chyba że nie masz innego wyjścia i musisz nagłośnić conajmniej 30m2 a miałeś bardzo ograniczony budżet. Jeśli jeszcze nie kupiłeś tych kolumn, to się wstrzymaj.Jeśli je dostałeś, to.... .... sam nie wiem co? W każdym niemal poście pada pytanie o wielkość pomieszczenia, rodzaj słuchanej muzyki, preferencje brzmieniowe i budżet na zakup. Czyli odpowiedz na te pytania a zobaczymy co się da zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9559 Napisano 20 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 Wiec tak.Mam ograniczony budżet - to prawda .Kolumny znalazłem przypadkowo ponieważ słuchałem Altusów 140 Tonsila w pokoju mojego kolegi o wymiarach 2,5m na 3,2m ze wzmacniaczem radmor 5412 i powiem ci że bardzo mi sie podoba taki mocno dyskotekowy dźwiek tych kolumn.Wiem, że wielu osobom on nie odpowiada ale to kwestia gustu i mi odpowiada .Mam wrażenie, że STX-y grają podobnie ale to pytanie zostawiam forumowiczom.P.S. Sprzęt kolegi grał już na 2 weselach (pomieszczenia na ok 40 osób) i też dawał radę.P.S 2. Jego wzmacniacz się przegrzewa i nie wiem czy to jest wada tego modelu czy jego konkretnej sztuki, bo musi używać wentylatora żeby przy głośniejszym słuchaniu nie włączyło się zabezpieczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 Zamierzasz słuchać muzyki, czy urządzać imprezy? Bo do tego i tego służy inny sprzęt. O gustach się podobno nie dyskutuje, ale słyszałeś jakieś porządne kolumny? Altusy jak dla mnie (i dla wielu osób, które cenią dobre brzmienie) grają koszmarnie, a te STXy, chyba jeszcze gorzej. Wg mnie, to wchodzisz na minę.Nie odpowiedziałeś mi też jakiej wielkości masz pokój i jakiej muzyki słuchasz. A kupując wzmacniacz, czy kolumny nie patrz na "najtańszy" tylko na "najlepszy na jaki mnie stać". Czyli ile możesz wydać i czy na pewno kupujesz te STXy? Jeśli możesz wybierz się do salonu audio, weź znaną sobie muzykę na CD i posłuchaj chociaż ze 2-3 zestawów stereo. Nawet tych najtańszych. Jeśli odpowiesz na te cztery w sumie pytania, to spróbujemy dalej coś z tym wszystkim zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9559 Napisano 20 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 Mam pokój 10m2 a muzyki słucham różnej przede wszystkim techno. Niestety do salonu audio nie mogę się wybrać bo mieszkam w małym mieście. A może ty byś mi coś polecił chodzi mi o sprzęt do 1000zł który ma mocny i wyraźny bas (taki żeby pokojem trzęsło) i żeby były głosne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 szukaj używanych Cerwin Vega z 30cm basikiem do tego jakiś wzmacniacz Denon pma 560 , 860 albo 725 , 735 i będzie grało tak jak tego oczekujesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 Mniej więcej zgadzam się z don'em. Duży basowiec, mocny wzmak i możesz sobie wybijać szyby w oknach wzmakkolumny:KlipschCVJBL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 20 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2010 Myślę, że koledzy Ci doradzili sprzęt jaki lubisz i nieco lepszy od STXów. Nie bardzo wyobrażam sobie takie kolumny w 10m2, ale jak już ogłuszysz się takim dźwiękiem i stwierdzisz, że jednak czegoś takiego nie da się długo słuchać, to sprzedasz ten zestaw i zapytasz tu o sprzęt do słuchania muzyki. Przez niektóre rzeczy trzeba przejść jak przez choroby wieku dziecięcego. Powodzenia. A co do małego miasteczka, to ja też kiedyś w takim mieszkałem, co nie przeszkadzało mi bywać w salonach audio w Warszawie, Łodzi i Krakowie. Przejedź się kiedyś do jakiegoś i posłuchaj tak choćby z ciekawości jak brzmi dobry sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts