Justysia Napisano 7 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2011 Witam serdecznie Forumowiczów!Jestem tutaj nowa i całkowicie zielona co do zestawów stereo. Chciałabym żebyście doradzili mi jakiś ciekawie grający zestaw. Mój budżet to ok 800-1000zł, ale wiadomo im taniej tym lepiej. Pokój w którym stałyby kolumny (najlepiej podłogowe) to ok 15 m2, muzyka której słucham to w sumie wszystko prócz klasyki, metalu, rocka. Od kolumn oczekuje w miarę czystego dźwięku oraz dość wyrazistego basu.Serdecznie pozdrawiamJustyna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2011 Jeżeli w tej cenie - to raczej coś używanego...Co ten zestaw ma zawierać oprócz 2 kolumn i wzmacniacza: odtwarzacz CD czy również tuner radiowy oraz deck kasetowy? Musi być zdalne sterowanie?Może wystarczy Ci jakiś lepszy model miniwieży z kolumnami podstawkowymi?Powierzchnia 15m^2 to może być trochę mało jak na kolumny podłogowe.Ale jeśli chcesz - to Twoja sprawa Poniżej masz link do aukcji na aledrogo z niezłymi kolumnami stereo (podłogowe, z dobrym basem) KODA 702F, a do tego wzmacniacz Technics A-600http://allegro.pl/technics-su-a600-kolumny...1389738198.htmlza 699złDo tego za 300zł można dokupić używany CD i tuner...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justysia Napisano 7 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2011 A czy ten zestaw będzie współgrał jeżeli podłącze to wszystko pod komputer ? Bardziej interesują mnie kolumny wraz z wzmacniaczem niż mini wieża. Sprzęt jak najbardziej może być używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 7 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2011 Pod komputer oczywiscie możesz to podłączyć, ale polecam dokupić sobie DACa z wejsciem USB (bo podejrzewam, że masz jakas zintegrowaną kartę dźwiękową, no chyba, że masz np. Audiotrak'a HD2), z tańszych np. Zero DAC.Co do tego sprzętu, to na allegro masz całą masę ofert, zarówno jeśli chodzi o kolumny jak i wzmacniacze. Dobrze byłoby gdybyś mogła sprzęt odebrać osobiście i przetestować go wcześniej, jest to swego rodzaju zabezpieczenie przed kupnem trupa (oczywiście nie 100%, ale na pewno lepsze niż słowo sprzedawcy).Takie, które wpadły mi w oko, jesli cos z tego znajduje się blisko twojego miejsca zamieszkania to warto obejrzeć kolumny:JAMO CL-30ADUAL CL-173BOSE 205MA R352Infinity Studio Monitor 100Do kolumn podstawkowych potrzebne będą jeszcze podstawki.wzmaki:CA A1ROTEL RA-820Harman HK6250NAD 304 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justysia Napisano 7 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2011 Ślicznie dziękuje za pomoc! Pozdrawiam.Justyna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts