Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie Forumowiczów!
Jestem tutaj nowa i całkowicie zielona co do zestawów stereo. Chciałabym żebyście doradzili mi jakiś ciekawie grający zestaw. Mój budżet to ok 800-1000zł, ale wiadomo im taniej tym lepiej. Pokój w którym stałyby kolumny (najlepiej podłogowe) to ok 15 m2, muzyka której słucham to w sumie wszystko prócz klasyki, metalu, rocka. Od kolumn oczekuje w miarę czystego dźwięku oraz dość wyrazistego basu.

Serdecznie pozdrawiam
Justyna icon_wink.gif
Napisano
Jeżeli w tej cenie - to raczej coś używanego...

Co ten zestaw ma zawierać oprócz 2 kolumn i wzmacniacza: odtwarzacz CD czy również tuner radiowy oraz deck kasetowy? Musi być zdalne sterowanie?
Może wystarczy Ci jakiś lepszy model miniwieży z kolumnami podstawkowymi?

Powierzchnia 15m^2 to może być trochę mało jak na kolumny podłogowe.
Ale jeśli chcesz - to Twoja sprawa icon_wink.gif

Poniżej masz link do aukcji na aledrogo z niezłymi kolumnami stereo (podłogowe, z dobrym basem) KODA 702F, a do tego wzmacniacz Technics A-600
http://allegro.pl/technics-su-a600-kolumny...1389738198.html
za 699zł
Do tego za 300zł można dokupić używany CD i tuner...

Pozdrawiam
Napisano
A czy ten zestaw będzie współgrał jeżeli podłącze to wszystko pod komputer ? Bardziej interesują mnie kolumny wraz z wzmacniaczem niż mini wieża. Sprzęt jak najbardziej może być używany. icon_wink.gif
Napisano
Pod komputer oczywiscie możesz to podłączyć, ale polecam dokupić sobie DACa z wejsciem USB (bo podejrzewam, że masz jakas zintegrowaną kartę dźwiękową, no chyba, że masz np. Audiotrak'a HD2), z tańszych np. Zero DAC.

Co do tego sprzętu, to na allegro masz całą masę ofert, zarówno jeśli chodzi o kolumny jak i wzmacniacze. Dobrze byłoby gdybyś mogła sprzęt odebrać osobiście i przetestować go wcześniej, jest to swego rodzaju zabezpieczenie przed kupnem trupa (oczywiście nie 100%, ale na pewno lepsze niż słowo sprzedawcy).
Takie, które wpadły mi w oko, jesli cos z tego znajduje się blisko twojego miejsca zamieszkania to warto obejrzeć icon_wink.gif
kolumny:
JAMO CL-30A
DUAL CL-173
BOSE 205
MA R352
Infinity Studio Monitor 100
Do kolumn podstawkowych potrzebne będą jeszcze podstawki.
wzmaki:
CA A1
ROTEL RA-820
Harman HK6250
NAD 304