grzesio1231 #1 Napisano 10 stycznia 2011 A więc jakiś czas temu podłączyłem zestaw kolumn 5.1 do mojego amplitunera Pioneer VSX 4172 z kolumn przestały działać po odłączeniu ich i podłączeniu nowych kolumn w 2 wejścia surround i przestały działać poprostu prawdopodobnie się spaliły Czy jest możliwość naprawienia tych 4 końcówek i jak one się poprawnie nazywają.Z góry dziękuje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 10 stycznia 2011 W tytule wątku napisałeś "problem z amplitunerem"...Czy działa Ci w stereo (na dwóch przednich kolumnach)?Co z pozostałymi kanałami (centralny, tylne) - czy uszkodzone są końcówki mocy na pozostałe kanały?Sprawdzałeś czy poszczególne kolumny są sprawne? Podłaczałeś je pod inny wzmacniacz/amplituner/wieżę...?Mam nadzieję, że podłączanie przeprowadzasz przy wyłączonym sprzęcie - gdy przez nieuwagę zewrzesz plus z minusem kabla głośnikowego (to, co wychodzi z czarnych i czerownych zacisków) często "leci" końcówka mocy...PozdrawiamPS. Zarówno końcówki mocy jak i uszkodzone głośniki w kolumnach da się naprawić... i wyjdzie taniej niż zakup nowego sprzętu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach