Zakwas Napisano 24 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Witam! Mam problem z wyborem wzmacniacza:DENON PMA-510Yamaha AX-497YAMAHA A-S300MARANTZ PM 5003Cambridge Audio - AZUR C550ACena od 1000-1500. Aktualnie mam kolumny Wharfedale Diamond 8.4 ale za jakiś czas na pewno zmienię. Bym bym wdzięczny za rady :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 24 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Nie myślałeś nad jakąś używką?Byś wtedy miał sprzęt lepszej klasy niż te co wymieniłeś.Pozdrawiam!Snajk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakwas Napisano 24 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Myślałem ale trochę się boje, na pewno jeszcze przemyśle ; Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 24 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Poszukaj czegoś z okolicy z możliwością odsłuchu. Wtedy masz możliwość sprawdzić czy wszystko działa i tyle.Pozdrawiam!Snak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zakwas Napisano 24 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 W mojej okolicy jakoś ciężko jeżeli chodzi o audio, myślałem nad używanymi wzmacniaczami ale ciężko wybrać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2011 Spróbuj znaleźć wzmacniacz Audiolab 8000S. To całkiem niedrogi wzmak a wykosi wszystkie te, które wymieniłeś. Poza tym świetne, choć nieco droższe Naim Nait 3, Copland CSA 8, Sphinx Myth 3, Creek Evolution ewentualnie niezłe: Rotel RA05, Radmor Amplifikator. Tu są (były): http://www.hifi.pl/gielda/wyswietl.php?grupa=wzmint1000 albo poszukaj na ebay lub allegro, może znajdziesz taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2011 Z podanych modeli, osobiście wybrałbym Cambridge Audio, jednak nie podałeś Twoich wymagań co do brzmienia, gatunków muzyki jakie słuchasz. Do listy dołożyłbym jeszcze koniecznie wzmacniacze NAD (np. NAD C326 BEE) oraz nowy Music Hall A15.2. Jeśli jednak chcesz dobrze wybrać, zainwestuj trochę czasu i umów się na odsłuch, to jedyna droga na pełną satysfakcję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts