krzysiek222 Napisano 27 stycznia 2011 Napisano 27 stycznia 2011 Witam.Chcialbym kupic ktores z tych kolumn tylko nie wiem ktore?Slucham przewaznie hiphop i house.W ktorych z tych kolumn by byl lepszy bas?Albo ktore wy byscie wybrali?Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 27 stycznia 2011 Napisano 27 stycznia 2011 Może warto przejrzeć poprzednie tematy i uzupełnić swój o brakujące informacje... kwota, metraż pomieszczenia, sprzęt towarzyszący, nowe/używane Odpisz, cytując
krzysiek222 Napisano 27 stycznia 2011 Autor Napisano 27 stycznia 2011 kolumny nowe a kwota to, do 1500zl, pokoj 16mk, wzmak PIONEER A-337 ale bardzo bym chcial sie dowiedziec czegos wlasnie o tych kolumnachco w temacie klipsch f1 i tonsil maestro 180? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 27 stycznia 2011 Napisano 27 stycznia 2011 Do takiej muzyki jak twoja skłaniałbym się ku Klipschom, pytanie czy F1 zaspokoją cię w dziedzinie basu... myślę, że F2 by ci lepiej podpasowały. Odpisz, cytując
Angel Napisano 28 stycznia 2011 Napisano 28 stycznia 2011 KLIPSCH SYNERGY F1 ? A podobno kolumny mają tez jakoś wyglądać? O gustach się nie dyskutuje ale... . I po co Ci takie basetle do 16m2? Jak lubisz bas, to kup dobry subwoofer. A co z resztą pasma? Przejedź się gdzieś do salonu, albo poszukaj kogoś sprzedającego w pobliży Twojego miejsca zamieszkania i posłuchaj tych MA BR5. Odpisz, cytując
Maciek.kolega Napisano 8 marca 2015 Napisano 8 marca 2015 Stary temat bo stary ale tak sie składa że mam i F1 i Maestro więc się wypowiem.Maestro były moimi pierwszymi nowymi kolumnami.Kupiłem je w 2000r.Na lepsze wtedy nie było mnie stać.Początkowo grały z Pioneerem 407R a potem z CA A500.Miedzy czasie kupiłem Misiona M34 i Klipscha F1 i wszystkie mam je do dzis ale Maestro ze względu na najgorszą jakosć dzwięku służą mi jako podstawki do Klipscha RB81II Zawsze twierdziłem że tonsil to nic specjalnego tzn. w danym przedziale cenowy można z łatwoscią znalesć kolumny które ładniej zagrają. I w tym przypadku to się potwierdza. Klipsch ma tylko jedną nisko tonówke a ilosc basu jaką prezentuje w porównaniu z Maestro jest dużo dużo większa.a sopran i srednica pomimo że też są ostre to grają o wiele wiele cieplej i bardziej przyswajalnie dla ucha.Maestro prócz ostrych męczących wysokich tonów nie posiadają dołu ani srednicy.Basu jest jak na lekarstwo a srednica została pożarta przez ostrą męczącą góre.W mojej ocenie Klipsch wypada w porownaniu z Tonsilem bezkonkurencyjnie i chyba w tym starciu dwóch producentów nie ma się nad czym zastanawiać.Nie wszystko co Polskie jest dobre:) Odpisz, cytując
pykmoniapl Napisano 9 marca 2015 Napisano 9 marca 2015 Jeśli chodzi o bas to na Tonsilach będzie lepiej i ja bym je wybrała Odpisz, cytując
Maciek.kolega Napisano 10 marca 2015 Napisano 10 marca 2015 Zapytam czysto z ciekawosci co rozumie Pani pisząc "jesli chodzi o bas to na Tonsilach będzie lepiej"?W tej chwili Maestro mam wystawione do sprzedaży i miałem klienta ktory je wypożyczył na 24h w celu odsłuchu na swoim sprzęcie i mi je oddał bo cytuje jego słowa "w tych kolumnach bas jest do d...." i ja się z tym Panem absolutnie zgadzam:D Zaznaczam że jest to pierwsza wersja maestro z tytanową kopułką. Odpisz, cytując
Recommended Posts