Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wiem ze to forum o Audi , ale może ktoś mi pomoże . Mam takie pytanie odnosnie odtwarzania filmu na DVD Philips DVP 5140.Otóż mam film 720p.BRRip.XviD.AC3 w AVI .DVD podpięte z TV Samsung FUll HD kablem euro.Dzwięk jest obrazu nie ma.Wyskakuje komunikat ze rozdzielczość nie jest obsługiwana.Czy to wina DVD ?Dodam ze z pendrive-a w TV ten film idzie bez problemu.Wiec nie wiem czy to DVD nie obsługuje takiej rozdzielczości ?
Napisano
Wypróbuj inną opcję podłączenia DVD: zamiast kablem euro podepnij kablem component.

Ograniczeniem może być to, że w telewizorach i DVD połączenie euro nie przenosi najwyższych rozdzielczości...

Pozdrawiam
Napisano
Mam podobny problem , posiadam DVD Pioneer , ma okolo 8 lat ale jest w bardzo dobrym stanie i nie chce się go pozbywać.
Nie chce mi odtwarzać niedawno nagranej plytki w formacie AVI. Czy to może być kwestia kodeków? Czy jest moliwość wgrania nowych kodeków do owego DVD generalnie?
Napisano
Cytat

pioneerdivx.net . ja stamtad pobierałem oprogramowanie do 410 , działa.
M

Dzięki pogrzebie na tej stronie , może coś znajdę . A czy ktoś odpowie laikowi , bo ja jeszcze nigdy nie updatowałem sprzętu jak to należy przeprowadzić ?
Czy trzeba te oprogramowanie nagrać na płytę i nakarmić nią odtwarzacz czy robi się to za pomocą jakiegoś kabla połączonego bezpośrdenia z komputerem ?
Na marginesie chcialem dodać odtwarzacz ma ok. 8 lat jak już pisałem więc nie ma żadnego chyba spec wejścia .