Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,posiadam wzmacniacz yamaha a-s700 i zastanawiam się czy kolumny MONITOR AUDIO BX5 będą dobrym wyborem.Słucham muzyki:trance,dance i trochę techno,pokój to 20mk,odsłuch z pc a póżniej z dobrego odtwarzacza yamaha.Czekam na wasze odpowiedzi:)
Napisano
nie, te kolumny a zwłaszcza ten model grają bardziej średnicą
do takiej muzyki, z nowych, lepiej się spiszą wg mnie Jamo c605 (mniej szczegółowa ale łagodna góra, świetny bas, dosyć miękkie i "gęste" brzmienie), jeśli lubisz dużo informacji na górze, przestrzenność to można iść w stronę MA ale do takiej muzyki raczej BX6
przepatrz też coś z używek
Napisano
Jeśli ma być dużo wysokich, to raczej seria RX albo starsza RS. Ale obawiam się, że to może być już za drogo dla autora postu.
A tak w ogóle, to lepiej doskładać do Infinity jak radzi Zukzukzuk.
  • 2 weeks later...
Napisano
pytasz w kółko o kolumny, a skąd my możemy wiedzieć czy będą dobre dla Ciebie ?
masz jakiś punkt odniesienia, żeby chociaż przybliżyć Twoje preferencje brzmieniowe ? czego do tej pory słuchałeś ?
Missiony to kolumny grające raczej ciemniej, z bardzo wyeksponowanym basem, do takiej muzyki i w połączeniu z jasno grającą Yamahą teoretycznie może być dobrze za tą cenę, ale może masz jeszcze większe wymagania odnośnie jakości a ciut mniejsze odnośnie mocy...
Napisano
Cytat

Słucham muzyki trance,electro,dance zależy mi na nisko schodzącym basie dobrych średnich i wysokich tonach.

"dobre" wysokie i średnie tony ? kompletnie nic mi to nie mówi co lubisz a czego nie lubisz w brzmieniu, barwie, ostrości, miękkości itd bo przecież różnie można odbierać dźwięk
nisko schodzący bas ma wiele kolumn z tego zakresu cenowego