Kubot Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Witam! Jak już podałem w temacie poszukuję używanych kolumn stereo w cenie maks 350 zł. Wiem, że to nie jest dużo, ale na droższe mnie nie stać. Zasilane to będzie skromną, ale wydajną mocą 45 watt Unitry Od kolumn oczekuję zejścia do 45hz i nizej... oraz dobre średnie i wysokie aha interesują mnie takie, które bez potrzeby rennowacji pograją jeszcze minimum 3 lata. Mam nadzieję, że jest to możliwe:) Z góry dziękuję za pomoc!!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Cytat poszukuję używanych kolumn stereo w cenie maks 350 zł. ... Od kolumn oczekuję zejścia do 45hz i nizej... oraz dobre średnie i wysokie aha interesują mnie takie, które bez potrzeby rennowacji pograją jeszcze minimum 3 lata. KubotW tej cenie i o takim dole to musi być już co najmniej mała podłogówka lub duża regałowa kolumna. Chyba tylko Tonsil się w tym zmieści np. Perfect 150 (moc 100/150 W, 8 Ohm, trójdrożna, basowy głośnik 20cm i pasmo 45Hz-25kHz) lub Sounfinder/Samba 130/250. Można jeszcze poszukać wśród starszych modeli Technicsa, Yamahy, Pioneera itp, jest spory wybó na rynku.Z modeli ciut nowszych był taki model Magnata o symbolu Mottion 88 (poprzednik modelu Magnat Monitor 880), ale wydaje mi się, że raczej nie schodzą poniżej 400zł. Natomiast średnie i wysokie tony mogą być lepsze od tych Tonsili Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 19 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Mnie właśnie interesują podłogówki... dzięki za pomoc, a czy moglibyście mi porównać tak mniej więcej perfecty, altony 70 i altony 80??Na pokój około 16m kw??p.s Znalazłem coś z technicsa... http://allegro.pl/item271859242_technics_s...nikowe_75w.htmlnadadzą się?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Altony se odpusc. Lepiej poszukaj czegos z Magnata. Czasami mozna trafic na cos dobrego w przystepnej cenie. Albo dozbieraj 150zl i bedziesz mial nowiutkie Monitor 880 na gwarancji 2 lata.Licytuj tu:http://www.allegro.pl/item266608050__magna...r_880_bcm_.htmlMoze wyrwiesz za 350zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 19 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Dzieki za propozycję ale muszę bardziej sprecyzować temat:) mianowicie wysokość kolumn do 60cm... aczkolwiek bardzo dziękuję za pomoc A co do tych technicsów może mi ktoś coś o nich napisać?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 listopada 2007 Cytat Dzieki za propozycję ale muszę bardziej sprecyzować temat:) mianowicie wysokość kolumn do 60cm... aczkolwiek bardzo dziękuję za pomoc KubotCzyli Tonsil Perfect 150 się zmieści - mają 50cm wysokości i spokojnie w tej cenie znajdziesz parkę w bardzo dobrym stanie.Altony faktycznie sobie odpuść - mają słabo zrównoważony dźwięk (każdy głośnik gra sobie).Natomiast co do Technicsów z Twojego postu - to wyglądają na min. 15 lat...Poniżej trochę nowsze i niezłe JVC - akurat się mieszczą w 60cm wysokości http://allegro.pl/item271733692_jvc_s_px5_...onkret_bcm.html Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 listopada 2007 Roro!Zerknij na temat Niedrogie kolumnyMoim zdaniem warto dołożyć jeszcze 100 zł.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 20 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2007 Tak wiem, wiem perfecty się zmieszczą szczerze mówiąc bardzo mnie interesują ponieważ słyszałem bardzo dobre opinie na temat ich kopułek średniotonowych. Natomiast bardzo ciężko je dostać, ale jeszcze będę jvc licytował Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że uda mi się coś ciekawego znaleźć Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 listopada 2007 Cytat Zerknij na temat Niedrogie kolumnyMoim zdaniem warto dołożyć jeszcze 100 zł. BertDla mnie masz całkowitą rację odnośnie wartości i klasy M1 przy stosunkowo niewielkiej dopłacie - ale Kubot szukał czegoś mocnego i schodzącego niżej - do 45Hz, stąd moja sugestia dotycząca Tonsili Niewątpliwie Tannoy jest rozwiązaniem optymalnym, bo na początek (i nie tylko na początek- w końcu parę nagród zdobyły zasłużenie) swoja kulturą dźwięku sprawdzi się w stereo, a potem możemy je zastosować gdzie indziej lub jako tyły - jeżeli zdecydujemy się w przyszłości na coś mocniejszego.Także moc M1 będzie chyba wystarczająca do 45W wzmacniacza Unitry...Dla Kubota mogą być interesujące Twoje doświadczenia z odsłuchem M1 oraz podpowiedź, czy warto walczyć o 10Hz (Perfect - od 45Hz przy 20cm głośniku, M1-od 55Hz przy głośniku 13cm) na dole pasma - w każdym razie czy Ty byś walczył (podejrzewam, że wybierasz M1) Przy okazji Tannoy'a - chyba nie warto zamiast M1 proponować koledze zakupu M1x ??? A że nie zawsze można dołożyć brakującą "setkę"...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 20 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2007 Generalnie już wylicytowałem podane jako propozycję JVC z racji atrakcyjnej ceny:)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 KubotAukcja kolumn JVC skończyła się 21 listopada - czy to Ty wygrałeś aukcję? Cena faktycznie była bardzo atrakcyjna Jeśli tak, to jak przyjdą do Ciebie kolumny podziel się wrażeniami, czy spełniły Twoje oczekiwania? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 28 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2007 Tak Tak to ja wygrałem, natomiast to nie jest ich cena zapłaciłem za nie 330 zł z wysyłką, grają bardzo czysto średnie i wysokie bardzo wyraziste, a przy tym głęboki bass ( b\r robi swoje) Natomiast...mam problem, który doprowadza mnie do furii już!!!Za chwilę go opiszę w kolejnym temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts