Renewerek Napisano 22 września 2011 Napisano 22 września 2011 Witam ! Doradźcie proszę czy kupić STX S-140 (strona STX 340zł) wdł. mnie bardzo ładny sub, ale za dużo opinii o nim nie ma... , czy Yamaha YST-SW012 z ekranowaniem magnetycznym, bardzo polecana na ceneo za 330 zł (ceneo). Różnica tylko w mocy i z lekka w przenoszeniu...STX120/90W, 9kg35Hz-(Filtr LW ?)?ma ten sub ekranowanie magnetyczne - nie pisze, czyli nie ma ...?Yamaha100/50W, 8,5kg28Hz-200kH Najważniejsze jest dla mnie kontrolowanie jedną gałką mini wieży całości; ze STX myślę, że będzie współpraca - brak regulacji głośności na tylnym panelu, mam obawy co do YAMAHY, która ma potencjometr z tyłu. Głównie chodzi o to, żebym nie musiał dochodzić do sub-a i co chwila regulować głośności. Mam JVC EX-A1 i JVC UX - 7000R podłączone do kompa. Więc myślę że moc w obu przypadkach jest wystarczająca. Odczuwalna będzie mała różnica między dolnymi częstotliwościami - 35Hz, a 28Hz ? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 22 września 2011 Napisano 22 września 2011 A jak chcesz podłaczyć subwoofer?Masz pojedyńcze wyjście cinch (RCA) na subwoofer aktywny (jak w amplitunerach kina domowego czy świeżych miniwieżach)?Czy też chcesz podłączyć kablami głośnikowymi wieżę do subwoofera, a dalej subwoofer z głosnikami frontowymi?Jaki masz pozostały sprzęt?Jak ustawisz na subie poziom odniesienia - to zgłaśniająć/ściszając w wieży regulujesz jednocześnie również głośność suba. Więc ciągłe bieganie raczej Cię ominie...Ta Yamaha 012 to raczej nie jest rewelacja - już raczej radziłbym w tej cenie coś innego na minimum 20cm głośniku, choćby KODA SW-850 lub SW-1000http://allegro.pl/koda-sw-850v-2-aktywny-r...1819950985.htmlhttp://allegro.pl/wyprzedaz-koda-sw-1000v-...1825137137.htmlczy TAGA TSW-150http://allegro.pl/wyprzedaz-taga-harmony-t...1819952863.htmlTe subwoofery dają możliwość podpięcia zarówno kablami głośnikowymi (High Level) jak i pod wyjście subwoofera 1x cinch lub 2x cinch (Low Level)To tylko przykładowe propozycje - ale wg mnie lepiej zagrają, a róznica w kosztach jest nieduża...Pozdrawiam Odpisz, cytując
Renewerek Napisano 23 września 2011 Autor Napisano 23 września 2011 Witam napisałem że RCA(sub out) --- RCA, lub RCA(sub out)--- 2 RCA. STX podobno profesjonalny sprzęt tylko z sub out. Nie potrzebne mi są te ''wyjścia kabelkowe'' za to się tylko płaci. Natomiast STX S-140 nie ma zbędnych elementów . Ale te kody też są wporzo thx . Odpisz, cytując
RoRo Napisano 23 września 2011 Napisano 23 września 2011 Cytat STX podobno profesjonalny sprzęt tylko z sub out. Nie potrzebne mi są te ''wyjścia kabelkowe'' za to się tylko płaci. Natomiast STX S-140 nie ma zbędnych elementów Profesjonalny sprzęt w tej cenie - sorry, zapomnij. Może być profesjonalny hałas i to wszystko. Niestety - to, co piszą sprzedawcy przy niższych klasach to sama reklama i marketing, albo jak kto woli: wciskanie kitu. To tak samo jak mini wieża za 150 zł i podawana moc 1000W w piku. Dlatego proponowałem KODĘ/TAGĘ - jest zdecydowanie lepiej, a poza tym dystrybutor ma często minimalnie uszkodzone egzemplarze na pełnej gwarancji za 2/3 ceny (np. lekko obity róg z tyłu - praktycznie niewidoczny, albo drobne rysy...).PozdrawiamPS. A wejście/wyjście High Level zazwyczaj nie podbijają ceny w jakimś znaczącym stopniu... Odpisz, cytując
Recommended Posts