Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Źródło komputer - pliki lossless
DAC - asynchroniczny Music Streamer II
Interkonekt - wiem tylko że konstrukcja lita z końcówkami Nakamichi
Wzmacniacz - MF Elektra E-100
Kable głośnikowe - OEHLBACH płaskie 2x1,5mm2
Kolumny - Monitor Audio BX5

Brakuje szczegółów, w progresywnym rocku, troszkę scena się zamazuje. Szukam więc czegoś co jeszcze bardziej to wszystko rozjaśni, doda więcej szczegółów, a przy tym niczego nie wyszczupli.

Wiec, już że w tym przedziale cenowym niewiele da się zrobić, ale powolutku brniemy dalej icon_smile.gif

Do wymiany poszedł interkonekt, o którym niewiele wiem i dzięki pomocy f1angel zakupiłem dziś: http://www.hifi.pl/gielda/ic-rca/96829.php (zmieścił się w zaplanowanym budżecie 100 zł)

W chwili obecnej szukam jakiejś okazji na kable głośnikowe. 2x2m w cenie do 150 zł.

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Audioquest Copperhead

No i jest poprawa! icon_smile.gif

Góra lepiej poukładana, nie ma takiego mętliku przy Manic Street Preachers czy Explosions In The Sky jak był wcześniej. Co ciekawe poprawiły się też niskie tony trudno mi to opisać, ale jest lepiej w moim odczuciu.

... no chyba, że to efekt placebo icon_wink.gif

• 2 weeks later...
Napisano
Elektra E100 to fajny wzmacniacz, miło wspominam (choć akurat nie miałego go wtedy razem z Monitor Audio BX), jeśli nadal jednak szukasz innego wzmacniacza to poluj na HK 680, to świetny model a do MA BX musi być coś dynamicznego i trzymającego rytm, bardzo dobre połaczenie