fabularasaAUDIO Napisano 16 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2012 Źródło komputer - pliki losslessDAC - asynchroniczny Music Streamer IIInterkonekt - wiem tylko że konstrukcja lita z końcówkami Nakamichi Wzmacniacz - MF Elektra E-100Kable głośnikowe - OEHLBACH płaskie 2x1,5mm2Kolumny - Monitor Audio BX5Brakuje szczegółów, w progresywnym rocku, troszkę scena się zamazuje. Szukam więc czegoś co jeszcze bardziej to wszystko rozjaśni, doda więcej szczegółów, a przy tym niczego nie wyszczupli. Wiec, już że w tym przedziale cenowym niewiele da się zrobić, ale powolutku brniemy dalej Do wymiany poszedł interkonekt, o którym niewiele wiem i dzięki pomocy f1angel zakupiłem dziś: http://www.hifi.pl/gielda/ic-rca/96829.php (zmieścił się w zaplanowanym budżecie 100 zł)W chwili obecnej szukam jakiejś okazji na kable głośnikowe. 2x2m w cenie do 150 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 22 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2012 Audioquest CopperheadNo i jest poprawa! Góra lepiej poukładana, nie ma takiego mętliku przy Manic Street Preachers czy Explosions In The Sky jak był wcześniej. Co ciekawe poprawiły się też niskie tony trudno mi to opisać, ale jest lepiej w moim odczuciu.... no chyba, że to efekt placebo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 marca 2012 Udostępnij Napisano 22 marca 2012 Cieszę się. A co do autosugestii, to podłącz znów stary kabel i się przekonasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 2 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2012 Elektra E100 to fajny wzmacniacz, miło wspominam (choć akurat nie miałego go wtedy razem z Monitor Audio BX), jeśli nadal jednak szukasz innego wzmacniacza to poluj na HK 680, to świetny model a do MA BX musi być coś dynamicznego i trzymającego rytm, bardzo dobre połaczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts