DonAndress #1 Napisano 16 listopada 2011 Witam.Nagłośnienie do kina domowego już właściwie mam wybrane.Będzie to Onkyo TX-SR308 oraz Jamo S606 (chyba, że macie inne propozycje w granicach 2500-2600zł?).Teraz pozostaje mi kwestia podłączenia. Jakie powinienem zamontować gniazda w ścianach? Czy to muszą być banany, czy wystarczą proste zaciski na sprężynach? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 17 listopada 2011 Co do gniazd - ująłbym to tak: jeżeli masz w ścianie ułożony jakiś lepszy kabel, to warto dać lepsze i bardziej uniwersalne gniazda bananowe.Natomiast jeżeli nie zamierzasz wydawać za dużo i żonglować kablami, to wystarczą gniazda zaciskowe (sprężynkowe).Jeżeli zamocujesz gniazda bananowe - to będziesz miał możliwość wykorzystania np. fabrycznie zarobionych kabli zakończonych bananami.Będziesz słuchał głównie muzyki czy oglądal filmy?Co do sprzętu - kupujesz najniższy model ONKYO. Może warto trochę dołożyć i kupić coś wyższego?Na jakiej powierzchni ma to grać?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DonAndress #3 Napisano 26 listopada 2011 Cytat Będziesz słuchał głównie muzyki czy oglądal filmy? Właściwie jedno i drugie. Faktycznie dużo oglądam, ale uwielbiam się po prostu rozsiąść i posłuchać. Cytat Co do sprzętu - kupujesz najniższy model ONKYO. Może warto trochę dołożyć i kupić coś wyższego?Na jakiej powierzchni ma to grać? Ale czy wyższy model Onkyo da mi tak dużą różnicę w dźwięku?Szczerze mówiąc nie zależy mi na bajerach. Chyba zmienię model na 309, bo ma obsługę mp3 z usb, a czasem ktoś przychodzi z pendrivem.Poza tym chciałbym po prostu czysty dźwięk i do tego nawet niezbyt głośny (z płyt).Grać to będzie na 24m2. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach