seryjny Napisano 24 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2011 Witam, zdobyłem od znajomego za darmochę wieżę Technics SA-EH60 Stereo Tuner Amplifier wraz z segmentem SH-EH60 Stereo Sound Processor. Chciałbym podłączyć ją pod laptop, poprzednie sprzęty podłączałem zazwyczaj kablem - z jednej strony końcówka biała i czerwona do wieży, a z drugiej końcówka (to chyba mini jack) do laptopa do wyjścia słuchawkowego i wszystko hulało. Tutaj pojawia się problem bo ten sposób podłączenia nie daję dźwięku, w wieży też nie można ustawić trybu AUX jaki ustawiałem w innych wieżach. Jak mogę przenieść dźwięk z kompa na głośniki wieży?Wieża posiada następujące wejścia/wyjścia:- phones- TO SH-EH60 [ 3 białe (PHONO, EXT IN, EXT OUT i takie same 3 czerwone ] - białe L, czerwone R, czarne Centerno i to tyle nie licząc antenowych i do taśm łączących segmenty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2011 Wydaje się, że EXT IN powinno być takim wejściem. Na pewno wszystko dobrze podłączyłeś, w laptopie nie masz wyciszonego dźwięku, nie da się ustawić na wieży wejścia EXT IN? A możesz zrobić zdjęcie tylnej ścianki i tu wkleić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seryjny Napisano 25 grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/440/zdjcie0033z.jpg/jakości lepszej nie uzyskam ;pten na górze wejścia są od segmentu SH-EH60te niżej to tak jak opisałem.gdy podłączam tak jak mówisz nic się nie dzieje. tryby jakie mogę ustawić to - tuner, tape, cd, phono, ext, vdp, vcr - jakiekolwiek nie ustawię to nie ma dźwięku, nie latają w ogóle te kolumienki (nie wiem jak to sie fachowo nazywa - equalizer?) tak jakby laptop nic nie przesyłał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seryjny Napisano 25 grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2011 Ok, działa, coś nie tak z kablem, jak go powyginam przy wejściu do lapka to słychać dźwięk, na innym kablu jaki właśnie odnalazłem w pudle jest wszystko ok, tylko ma 1 metr Co podłączenia miałeś rację, sprawdzałem je wcześniej ale nie spodziewałem się, że to kabel szwankuje bo dopiero co go używałem na innym sprzęcie. Pozdro, dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudyMaister #33 Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Jakiego kabla uzywasz? bo jak wciskam zwykłego auxa to zaczyna buczeć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts