Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
seryjny

Technics SA-SH60

Recommended Posts

Witam, zdobyłem od znajomego za darmochę wieżę Technics SA-EH60 Stereo Tuner Amplifier wraz z segmentem SH-EH60 Stereo Sound Processor. Chciałbym podłączyć ją pod laptop, poprzednie sprzęty podłączałem zazwyczaj kablem - z jednej strony końcówka biała i czerwona do wieży, a z drugiej końcówka (to chyba mini jack) do laptopa do wyjścia słuchawkowego i wszystko hulało. Tutaj pojawia się problem bo ten sposób podłączenia nie daję dźwięku, w wieży też nie można ustawić trybu AUX jaki ustawiałem w innych wieżach. Jak mogę przenieść dźwięk z kompa na głośniki wieży?

Wieża posiada następujące wejścia/wyjścia:

- phones
- TO SH-EH60 [ 3 białe (PHONO, EXT IN, EXT OUT i takie same 3 czerwone ]
- białe L, czerwone R, czarne Center

no i to tyle nie licząc antenowych i do taśm łączących segmenty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wydaje się, że EXT IN powinno być takim wejściem. Na pewno wszystko dobrze podłączyłeś, w laptopie nie masz wyciszonego dźwięku, nie da się ustawić na wieży wejścia EXT IN? A możesz zrobić zdjęcie tylnej ścianki i tu wkleić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
http://imageshack.us/photo/my-images/440/zdjcie0033z.jpg/

jakości lepszej nie uzyskam ;p

ten na górze wejścia są od segmentu SH-EH60

te niżej to tak jak opisałem.

gdy podłączam tak jak mówisz nic się nie dzieje. tryby jakie mogę ustawić to - tuner, tape, cd, phono, ext, vdp, vcr - jakiekolwiek nie ustawię to nie ma dźwięku, nie latają w ogóle te kolumienki (nie wiem jak to sie fachowo nazywa - equalizer?) tak jakby laptop nic nie przesyłał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Ok, działa, coś nie tak z kablem, jak go powyginam przy wejściu do lapka to słychać dźwięk, na innym kablu jaki właśnie odnalazłem w pudle jest wszystko ok, tylko ma 1 metr icon_wink.gif

Co podłączenia miałeś rację, sprawdzałem je wcześniej ale nie spodziewałem się, że to kabel szwankuje bo dopiero co go używałem na innym sprzęcie.

Pozdro, dzięki icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×