ArturoSz #1 Napisano 19 stycznia 2012 Witam Wszystkich Mam prośbę o pomoc w doborze zestawu stereo do ok. 5 tys do zestawu Amplituner Onkyo TX-SR507 z CD ONKYO C-S5VL. Pomieszczenie ma 34 m.kw. i jest w zasadzie kwadratowe, mało gratów. Słucham głównie rocka (tego mniej i bardziej ciężkiego), bluesa, muzyki elektronicznej, czasem zdarzy się też klasyka i jazz, bo i takich płyt kilka mam, ale to rzadziej. Zdaję sobie sprawę, że to sprawa indywidualna, ale nie sposób przesłuchać wszystkiego co dostępne jest na rynku. Myślałem trochę o zestawie Focal lub Swans, ale czy w tym przedziale cenowym będą wyrabiać w pomieszczeniu 34 m.kw? Jestem też otwarty na zupełnie nowe propozycje. Proszę o podzielenie się doświadczeniami w tym temacie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 19 stycznia 2012 Nie bardzo rozumiem, 5kzł. na kolumny czy na wszystko? Ten amplituner juz masz, czy zamierzasz kupić? I dlaczego ampli do kina domowego, jeśli piszesz o stereo? Skąd się "wzięły" Focale albo Swansy, słuchałeś czy to inny rodzaj wyboru? Jakie brzmienie lubisz?Oczywiście sakramentalne pytanie: nowe czy używane? I dlaczego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturoSz #3 Napisano 20 stycznia 2012 5 tys na kolumny, amplituner mam. Bo ma w przyszłości służyć do kina domowego. Focale i Swans, bo podobno dobrze powinny zagrać z onkyo - nie słuchałem jeszcze - stąd me pytanie, czy ktoś miał doświadczenie w takim zestawieniu, czy też może polecić inne. Przyszły mi do głowy jeszcze TANOY REVOLUTION SIGNATURE DC6 T (te są trochę droższe, ale do przejścia) i Tannoy Revolution DC6T. Miałem okazje słuchać Tanoyów DC10T i ich brzmienie było dla mnie idealne, z tym, że grały ze wzmacniaczem lampowym. Wiem, że takiego luksusu na tym amplitunerze i z głośnikami w cenie 4 razy niższej nie osiągnę, ale... coś w tym "guście" szukam.No i odpowiedź na sakramentalne pytanie - nowe. Nie mam żadnego pewnego źródła, a z ogłoszenia od nieznajomych osób nie chcę kupować sprzętu nia wiadomego dla mnie pochodzenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach