djoaza Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 lutego 2012 Witam mam zamiar kupić gramofon technics sl -b303.I mam kilka pytań.1. Jeżeli podłączę go do mojego amplitunera SONY STR-GX290 pod wejście PHONO to wszystko ładnie będzie grać?2. Co daje połączenie masy między amplitunerem, a gramofonem? Czy gramofon ten ma możliwość podłączenia masy ? Dziękuje za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 lutego 2012 Podpięcie gramofonu do wzmacniacza przez wejście PHONO skutkuje dobrymi efektami bo wejście PHONO przeznaczone jest do podłączania gramofonu Podpięcie masy redukuje ewentualne burczenie w kolumnach. Nie wiem czy ten gramiaczek ma taki kabelek.Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 lutego 2012 Jeżeli nie podepniesz masy - będziesz miał trzaski i brumienie.Zaleca się pierw włączyć wzmacniacz (czyli amplituner w Twoim przypadku), a potem gramofon.Praktycznie wszystkie gramiaki średniej klasy mają wyprowadzenie masy... Ten Technics nie jest najgorszy - więc nie przejmuj się.Najtańsze modele czasami nie miały kabelka masowego i jakoś sobie z tym radziły.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts