patiaro Napisano 29 marca 2012 Udostępnij Napisano 29 marca 2012 bo moge sprzedać ... traktowalem sprzet jak skarb wiec po roku z okladem jest w idealnym stanie:-) jakos lenistwo nie pozwala na sprzedaż na eBayu hehe ale chyba trzeba tyłek ruszyć ... bo nie mam gdzie tego trzymac a I szkoda zeby w kartonach było niech komuś sprawi tyle radości co mojej skromnej osobie:-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 29 marca 2012 Udostępnij Napisano 29 marca 2012 Ja przy zakupie sprzętu używanego, którego "przebieg" jest mniejszy niż 1 rok kieruje się zasadą, że nie zapłacę więcej niż 60-70% ceny zakupu nowego.Z obserwacji aukcji internetowych wynika, że chyba większość potencjalnych nabywców też wyznaje taką zasadę. Oczywiście z każdej reguły są wyjątki, ale na taki szczęśliwy przypadek bym nie liczył. Aukcje bywają czystą loterią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patiaro Napisano 29 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2012 Dzięki za podpowiedź Oktagon ja zupełnie nie mam pojęcia co do wyceny, ale kwota 1500 zł to ok 60% wartości sprzętu więc chyba jest okpozdrawiam serdecznieps. to 60% ceny ma zawierać dostawę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 marca 2012 Udostępnij Napisano 29 marca 2012 Trudno powiedzieć, czy 1500zł to już z kosztami dostawy...Średnią wartość procentową używanego sprzętu podal już Oktagon - a tak naprawdę to cenę weryfikuje rynek (na ile potencjalny nabywca szuka czegoś dobrego w idealnym stanie - albo szuka okazji lub czegoś na handel) ... oraz sprzedawca, czy jest gotowy pójść na duże ustępstwa.Na aledrogo czasami roczny sprzęt idzie za 75-80% ceny, ale zdaża się też fabrycznie nowy sprzęt (na pełnej gwarancji) w ramach wyprzedaży za 50-60% ) ale wtedy często jest to starszy sprzęt, a nie aktulna oferta katalogowa na ten rok.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 30 marca 2012 Udostępnij Napisano 30 marca 2012 Eh ta ciągła pogoń za doskonałością Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts