Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Co jakiś czas zdarzają się "perełki" w opisach sprzętu - zazwyczaj chodzi o aukcje, ale też ogłoszenia teoretycznie branżowe.

Więc dla rozweselania towarzystwa i zwrócenia na to uwagi proponuję, by zamieszczać co ciekawsze kawałki...

Chcę przy tym również zwrócić uwagę jak czytać opisy aukcji - bo często handlarze maskują wady i dobiero uważne przeczytanie opisu pozwala zorientować się, że coś tu może śmierdzieć i ktoś o czymś "zapomniał" napisać (choćby o braku pilota).
No i warto wspomnieć o tragicznej jakości fotek - tłumaczenie, że to z telefonu komórkowego to lekka przesada, jak sprzedający ma kilkaset aukcji. icon_eek.gif

Poniższy cytat pochodzi z aukcji na aledrogo o sprzedaży CDka (wytłuszczenia moje...)
"Sprzęt w dobrym stanie wizualnym widoczny na fotografii, technicznie może posiadać pewne uszkodzenia takie jak: uszkodzona kieszeń która się nie otwiera, nie reagowanie na zasilanie, sprzęt może okazać się sprawny... Nie przyjmuje zwrotów i negatywnych komentarzy. Powyższy tekst jest szablonowy."

Albo znane i często używane "nie mam płyty (kasety, pamięci USB) by sprawdzić działanie urządzenia. Kupujesz na własną odpowiedzialność..."

Pozdrawiam - zapraszam do dzielenia się własnymi znaleziskami...
  • 4 weeks later...
Napisano
Tak dla ożywienia tematu

Cytat

Kolumny znalazłam w piwnicy były własnością mojego syna który mówi ze już mu nie będą potrzebne . Niestety nie znam ich stanu nie wiem jak je sprawdzić oraz nie mam do tego potrzebnych sprzętów, jednak z tego co pamiętam jak syn na nich słuchał to grały bardzo ładnie . Ze względu na to że nie mam ich jak sprawdzići nie znam ich stanu w 100%