jimny2 #1 Napisano 6 kwietnia 2012 witam,nie jestem jakiś super extra wypasionym melomanem, nie wiem czy mam super czuły słuch itd...no ale chcę kupić coś na początek.myślę o zestawie 2+1 oraz jakiś amplituner. zastanawiam się nad amplitunerem sony tak aby go połączyć z telewizorem sony oraz laptopem...jedynym argumentem aby było to sony to moje przypuszczenia, że mógłbym sterować telewizorem (nowa bravia) oraz amplitunerem tym samym pilotem - czy to jest możliwe? czy praktyczne?pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 8 kwietnia 2012 Większość amplitunerów kd ma piloty umożliwiające sterowanie kilkoma urządzeniami (m.in. telewizorami), z wbudowaną bazą modeli różnych firm.Więc nie powinno być problemów ze sterowaniem TV SONY...Na wszelki wypadek po wybraniu modelu, a przed zakupem, możesz sprawdzić to w instrukcji.Na jakiej powierzchni ma to grać?Kolumny podłogowe czy podstawkowe?Chcesz sprzęt nowy czy używany?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jimny2 #3 Napisano 10 kwietnia 2012 dzięki RoRo za odpowiedźw między czasie wyczytałem, że odpowiedzią na moje pytanie jest: "BRAVIA Sync"telewizor to: KDL-40EX500 z dostępną opcją "BRAVIA Sync"kolumny podłogowepomieszczenie: prostokąt 4mx6mchciałem w sumie wydać na wszystko max 2tyś PLN i a czy nowy czy używany to się nie zastanawiałemale z tego co widzę na nowy amplituner sony z interfejsami hdmi trzeba przygotować z 1,5tyś - to na głośniki mało zostaje gad demet... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach