chudler Napisano 23 kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2012 Witam posiadam Avr'ke 1700 jakiś czas temu popsuł mi się pilot i chciał bym się dowiedzieć czy mogę starego pilota (rc-855) zastąpić innym? zalerzy mi tylko na kontrolowaniu głośności bez wstawania z kanapy, zna ktoś z was jakiś universalny pilot do amplifierów? widziałem na ebayu universalne denona lecz chciał bym się dowiedzieć czy jest jakaś inna opcja. Z góry dziękuje Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 3 maja 2012 Udostępnij Napisano 3 maja 2012 Wystarczy kupić jakikolwiek uniwersalny pilot najlepiej z możliwością uaktualniania bazy jak przykładowo ten pilocik z Allegrohttp://allegro.pl/uniwersalny-pilot-logite...2318237718.htmla na tej stronce znalazłem opinie o tym pilocie http://forum.programosy.pl/logitech-harmon...a-vp951255.htmlJedynym innym wyjściem jest szukanie oryginalnego pilota ale to szukanie igły w stogu siana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudler Napisano 3 maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2012 O fajnie że ktoś w ogóle odpowiedział, kurcze postaram się kupić ten pilot mam nadzieje ze będzie działał.A spotkałeś już taki przypadek? skąt masz pewność że jaki kolwiek universalny pilot będzie działał.Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 3 maja 2012 Udostępnij Napisano 3 maja 2012 Jestem w posiadaniu jakiegoś tam pilota uniwersalnego bo potrzebowałem do starego TV. Kosztował grosze ale działa bez problemu już kilka lat i to w zgrabnych rękach mojej córy która raczej się takimi rzeczami nie przejmuje tzn. gdzie rzuci tam leży. Dlatego myśle,że pilot Logitech`a tym bardziej powinien spełnić swe zadanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 maja 2012 Udostępnij Napisano 3 maja 2012 Według mnie lepiej zrobisz, jak w tej samej cenie kupisz używany wyższy model Logitecha (525 lub 515), z wyświetlaczem LCD.Albo jak dołożysz 50-60zł i kupisz używany 555 ...lub nowy 600 - np. tutaj masz 600kę za 150złhttp://allegro.pl/logitech-harmony-600-pil...2303558007.htmlUżywam 300tki oraz 555 i wkurza mnie ograniczona ilość funkcji w trzysetce (więc modelu 300 używam do sprzętu stereo i TV).Więc do odtwarzacza CD, wzmacniacza czy telewizora starczy 300, ale jak masz więcej funkcji (czyli amplituner kina domowego) to lepsze są wyższe modele.Na plus modeli 300/200 przemawia tylko lepsze wyprofilowanie (bardziej ergonomiczny kształ) i to, że nie ściarają się napisy na podświetlanych klawiszach (taaa - bo poza przyciskami źródeł nie ma podświetlenia ).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 3 maja 2012 Udostępnij Napisano 3 maja 2012 Zapewne RoRo masz rację i twoja propozycja jest lepsza ale jeśli kolega chudler chce używać pilota tylko do regulacji głośności to nawet moja propozycja jest bardzo na wyrost. Nie mniej jednak decyzja należy do Niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 maja 2012 Udostępnij Napisano 3 maja 2012 To w tym momencie wystarczy tańszy model Logitech 200 (rózni się tym, ze obsługuje 3 urządzenia a nie 4 jak w 300), a ja bym spróbował kupić najtanszy model uniwersalnego za parę złotych - tylko pierw zadał pytanie sprzedającemu, czy na liście obsługiwanych urządzen są amplitunery kina domowego Denona. Kolejna możliwość - jest sporo używanych pilotów do amplitunerów kd Denona , takie rozwiązanie też wyjdzie taniej niż nowa "300".Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudler Napisano 5 maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2012 Dzięki chłopaki za wielką pomoc napiszę jak kupie jeden z nich, bardzo mi pomogliście dzięki wielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 maja 2012 Udostępnij Napisano 5 maja 2012 Tak przy okazji:niektóre bardziej rozbudowane piloty do TV (mam takie coś w moim elcededeku LG) mają możliwość sterowania innymi urządzeniami (DVD, magnetowid, kablówka i audio...) różnych firm - może u Ciebie też jest taka możliwość?Miałbyś wtedy problem z głowy Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts