Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam kolegów i koleżanki

Wpadł mi w ręce wyżej opisany gramofon z wkładką Technics 270c. Dokupiłem do niego pasek za kilka funtów i włączyłem żeby sprawdzić jak się sprawuje. Ku mojemu zdziwieniu wszytko ładnie działa, przełączanie 33 i 45 obr, ramię po zatrzymaniu samo wróciło na stopkę jedynie dźwięk wydobywający się z głośników trochę mnie rozczarował - słyszałem wyraźne trzaski ( z płytą wszystko ok bo sprawdzana była na drugim gramofonie ). Teraz moje pytanie, czy wystarczy wymienić igłę, czy lepiej całą wkładkę ? Czy jest on (gramofon )w ogóle godny uwagi, warto inwestować w niego ?Prosiłbym też o jakiekolwiek informacje na temat tego modelu, ja nie mogłem zbyt wiele "wygooglować", jedynie filmik znalazłem, link : http://www.youtube.com/watch?v=8xBW3K1tFtY

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam, SzD
Napisano
Całkiem ładnie gramiaczek wygląda icon_smile.gif
Zawieszenie ramienia i ramię zawodowe icon_smile.gif
Co do wkładki - nie mam pojęcia co ta wkładka umie, a od tego uzależniałbym decyzję czy szukać igły do niej.
Ja pewnie kupiłbym Ortofona za ok 90 zł na początek i ewentualnie myślał co dalej.
Napisano
Jeżeli zamierzasz zostać przy gramofonach - to warto od razu kupić nową wkładkę MM ... jak nie do tego gramofonu, to przyda się do następnego icon_smile.gif
Zakładam, że są małe szanse na wejście w sprzęt za kilka tysięcy złotych i we wkładki MC icon_wink.gif

A potem w wolnej chwili poszukać nowej igły do starej wkładki - potem możesz porównać i coś więcej będziesz wiedział na ten temat. Na szczęście kwoty nie są straszne icon_razz.gif
Na aledrogo igła z wysyłką kosztuje około 40zł.

Pozdrawiam